Herpesz ellen gyógynövény – citromfű és menta

Herpesz ellen gyógynövény készítmények, vagy gyógynövény teák és illóolajok segítésével is lehet védekezni, illetve a tüneteket enyhíteni, vagy kezelni.

Mik a herpesz tünetei?

A herpeszt az ún. Herpes simplex vírus okozza. A vírusnak két törzse van. Az egyik az ajakherpeszt, a másik a nemi szervek (ún. genitális) herpeszét okozza. Érintkezéssel terjed, a tünetek már az érintéstől számított 4-7 napon belül jelentkeznek.

Fotó: 123rf.com

Ezek között szerepel a bizsergés, az égő érzés vagy a szűnni nem akaró viszketés, amelyet 1-2 nap után kis hólyagocskák megjelenése követ a kivörösödött bőrön. E fájdalmas hólyagok kifakadnak, majd a hólyagok tartalmának távozása után sárgás pörkök képződnek, amelyek néhány nap múlva leesnek és kezdetét veszi a gyógyulás. A kifakadt hólyag terjeszti a vírust és fertőz. A vírus terjedése azonban már a viszketés szakaszában elkezdődik.

A herpesz vírus sokkal gyakoribb, mint gondolnánk. Előfordul, hogy a hólyagok időnként visszatérnek, de az is előfordul, hogy csupán egyszer jelentkeznek. Érzőideg sejteiben minden fertőzött ember hordozza a vírust, mely évekig nem okoz problémát, de külső hatások miatt aktivizálódhat pl. láz, menstruáció, nagy hideg, vagy leégés hatására.

További hasznos információkat az alábbi linken olvashat >>

A legtöbb ember szervezetében lappang a meglehetősen alattomos és fájdalmas tüneteket okozó Herpes simplex vírus. 

Készítsünk herpeszölőszert házilag!
Forrás: Naturportál


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.