Házi praktikák a fogak fehérségéért

Ki ne szeretne fehér és egészséges fogakat? De ki szeret fogorvoshoz járni, akár fehérítésre is? Éppen ezért érdemes otthon mindent elkövetni fogainkért. Mutatjuk mit tehetsz.

 

A fehér fog manapság igen divatos, sokféle fehérítési módszer áll rendelkezésre, akár otthon is. Ugyanakkor mielőtt bármelyik megoldáshoz fordulunk érdemes elsőként a megelőzésre fektetni a hangsúlyt. Bár ettől nem lesznek vakítóan fehérek a fogaink, de mindenképpen a természetes színükben pompáznak majd, amikor mosolygunk.
Nyilván érdemes kerülni azokat az ételeket, amelyek elszínezik a fogainkat. Ilyen a tea, kávé vagy a vörösbor.

fogak

Foto:123rf.com

Naponta kétszer két percig
Elsőként a fogmosásnál érdemes odafigyelni. Ugyanis legalább két percen át, intenzíven javasolt a fogak tisztítása, minimum naponta kétszer. Ez idő alatt sikeresen eltávolíthatjuk az összes lepedéket a fogunkról, amelyek fogkövet okozhatnak.

Elektromos fogkefe
A fogorvosok szerint a legjobb, ha elektromos fogkefével mosunk fogat, mert azzal sokkal hatékonyabban lehet eltávolítani a szennyeződéseket a fogainkról. Ugyanis az elszíneződés egyik oka a lepedék, amelyből később fogkő keletkezik. Ez pedig már a baktériumok melegágya, amely további problémákat okoz a fogainknak.

Cseréld sűrűn
A fogkeféket három havonta javasolt cserélni. Ugyanis, ha már a sörték elvesztették tartásukat, akkor nehezebben vagy egyáltalán nem szedi le a fogainkról a lepedéket. De nem kell megvárni a három hónapot sem, ha időközben a sörték elhasználódnak, azonnal érdemes kidobni.

A sérült, laza fogak és fogpótlások átmeneti kezelése házilag

Rágózz
A rágógumizás is jótékonyan hat a fogaink fehérségére. A rágcsálás során ugyanis nyál képződik és semlegesíti a száj savasságát. Ráadásul tisztítja is a fogakat a rágó. Érdemes persze cukormentes változatot választani.

Rágcsálj
A nyers zöldségek rágcsálása is igen kedvező a fogainknak. Ráadásul kettős haszna van. Mechanikusan is tisztít, és jól is lakhatunk tőle a lehető legkevesebb kalóriabevitellel. Mi lehetne ennél jobb megoldás?

Forrás: Hirado


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.