Hallásjavítás omega-3 zsírsavval

Azok a nők, akik sok halat esznek, csökkentik az esélyüket a halláskárosodásra – állítja egy tanulmány.

Bostoni kutatók azt állítják, hogy azok a nők, akik hetente legalább két adag halat és omega-3 zsírsavban gazdag ételeket fogyasztanak, azok megelőzhetik vagy késleltethetik ezzel a szokásukkal a halláskárosodás kialakulását.

Számos betegségre hajlamosíthatnak a génjeink. Vajon a halláscsökkenés ezek között van?

Örökölhetjük a hallásromlást?

Több mint 65.000 nőt figyeltek meg 1991 és 2009 között, közülük 11.600 hölgynél jelentkezett halláscsökkenés ez idő alatt.

webmd.com

Azon nők esetében, akik két vagy több adag halat ettek hetente, azoknál 20 százalékkal alacsonyabb volt a halláskárosodás kialakulása, mint azoknál, akik csak ritkán ettek halat – a tanulmány szerint. Vagyis, akik több omega-3 zsírsavat fogyasztanak, amely megtalálható a tenger gyümölcseiben, azoknál a személyeknél kisebb halláskárosodás rizikója.

“Ezek az eredmények arra utalnak, hogy az étrend fontos része lehet a hallásvesztés megelőzésének “– jegyezte meg Dr. Sharon Curhan, a kutatás vezetője.

Forrás: Minden, ami hallás