Gyümölcshabos csokis szelet sütés nélkül

Néha jól jön egy könnyen elkészíthető finomság. Ami garantáltan lisztmentes és ha akarjuk cukormentes is. 

Gyümölcshabos csokis szelet sütés nélkül

Előkészítési idő: 
Főzési, sütési idő: 
Összes idő: 
Mennyiség: 16
Hozzávalók
  • Süti alap:
  • 8 dkg natúr kukoricapehely
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek étolaj
  • Krém:
  • 4 dl 30%-os habtejszín
  • 2 habfix
  • 24 gr zselatin
  • 6 ek. víz
  • 20 dkg görög joghurt
  • édesítőszer tetszés szerint
  • 50 dkg fagyasztott vagy friss idénygyümölcs (cseresznye, meggy, málna, áfonya, sárgabarack…)
 
Elkészítés
  1. Pörgessük meg a kukoricapelyhet a késes aprítóban vagy ha az nincs, akkor kézzel morzsoljuk kissé össze, hogy apróbb darabokat kapjunk.
  2. A csokit tördeljük kockára és tegyük a mikróba 3×20-30 másodpercre (ne felejtsük el időről-időre megkeverni).
  3. Adjuk hozzá az étolajat, keverjük el és forgassuk össze a kukoricapehellyel.
  4. A sütiformánkat béleljük ki sütőpapírral és nyomkodjuk bele a süti alapjául szolgáló csokis keveréket.
  5. Tegyük a hűtőbe.
  6. A zselatint szórjuk egy kis lábosba, adjuk hozzá a vizet és tegyük félre.
  7. A tejszínt verjük fel a habfixszel.
  8. A gyümölcsöt tisztítsuk, mossuk meg és tegyük félre.
  9. A kész tejszínt lapátoljuk át a turmixgépbe, adjuk hozzá a joghurtot, mixeljük egy kicsit, majd adjuk hozzá a gyümölcsöt is: turmixoljuk össze az egészet.
  10. A megáztatott zselatinhoz adjunk három evőkanál krémet és kis lángon kevergetve, melegítsük fel, amíg a zselatin teljesen fel nem olvad.
  11. Öntsük a gyümölcsös masszához és turmixoljuk még fél percig.
  12. Vegyük elő az előkészített formánkat, öntsük a csokis alapra a masszát és hűtsük minimum egy órán át.
  13. Kockára vágva tálaljuk.

Forrás: Mom with Five