Gránátalmalé a vesebetegségek ellen

A gránátalmalé erősen antioxidáns hatású, és emiatt szinte minden betegség kezelésére ajánlják, a ráktól a szívbajokig.

Izraeli kutatók kutatási eredményeik szerint ez a gyümölcslé jelentősen javítja a művese kezelésre szoruló betegek állapotát is. Az izraeli Nyugat-Galileai Kórház szakemberei Baty Kristal vezetésével százegy vesebeteget vizsgáltak.

Két csoportra osztották őket: az egyikkel félpohárnyit itattak a gránátalma levéből, amikor a világszerte szokásos módon hetenként háromszor eljutottak a művese kezelésre. A másik csoport hasonló színű, de gránátalmát nem tartalmazó folyadékot fogyasztott.

Egy év elteltével megállapították, hogy a gránátalmalé fogyasztása kedvezően befolyásolta a laboratóriumi leleteket, ráadásul ezek a betegek ritkábban szorultak kórházi felvételre, ritkábban kaptak fertőzést, ami az ilyen betegek számára a legnagyobb veszély.

 

“Azt találtuk, hogy a fertőzés miatti kórházba kerülések száma minimum negyven százalékkal csökkent. A gránátalmalé a különféle termékek körében a legmagasabb mértékben tartalmaz polifenolokat. Sokkal nagyobb mennyiségben, mint például a vörösbor” – az Izrael kutató szerint

Az antioxidánsok a sejteket érő oxidatív stressz ellen lépnek fel azáltal, hogy megelőzik a töltéssel bíró, a sejteket károsító szabadgyökök elszaporodását. Utóbbiak szabályszerűen “bombázzák” a hemodialízis kezelés alatt álló vesebetegeket, amikor a dialízisgép segítségével vérüket egy mesterséges szűrőrendszeren átáramoltatják, majd visszajuttatják a beteg keringésébe.

Ezért többlet antioxidáns védelem nélkül a vesebetegek rendkívül hajlamosak a gyulladásokra és más betegségekre. Étrendjük gránátalmalével való kiegészítése lehetővé teszi a káros szabadgyökök rendszeres kisöprését szervezetükből természetes módon – olvasható a naturalnews.com honlapon.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.