Fokhagymát és szegfűszeget a herpeszre!-gyógynövények, amik beváltak

A herpesz természetes kezelése nem mindig olyan egyszerű, mint azt sokan gondolják. Egyrészt a herpeszt  sokféle vírus okozhatja, másrészt a herpesz víruscsalád az ajakherpesz kellemetlen tünetén kívül sokkal súlyosabb problémákat is előidézhet.

Most vegyük sorra a herpeszvírusok okozta megbetegedések tüneteit elősegítő tényezőket, valamint az ecsetelők és kivonatok különleges alkalmazási példáit.

Készítsünk herpeszölőszert házilag!

Herpeszvírusok okozta megbetegedések tüneteit elősegítő tényezők

Közös tulajdonsága a megbetegedéseknek, hogy bizonyos feltételek megjelenése esetén a látens vírus szaporodásba kezd és betegséget okoz. Sokaknál elegendő akár egy idegrendszeri változás –megrázkódtatás, stressz és máris kialakul a betegség. Az UV sugárzástól is óvakodnia kell annak, akinek látható bőrfelületét herpeszes betegség érinti. Ugyanez mondható el a szteroidokról. Egy lázas betegség is elég lehet ahhoz, hogy a betegség fellobbanjon. A nyirokrendszer nem kielégítő működése, vagy megbetegedése nagyban elősegíti a vírus szaporodását – ez különösen igaz az övsömörre, és a citomegalovírus fertőzésre.

A herpesz természetes kezelése ecsetelők és kivonatok segítségével külsőlegesen

Rebarbara (Rheum fajok)

Kivonata klinikai kísérletekben különösen zsályával és aloéval együtt – felvette a versenyt az acyclovir tartalmú készítményekkel is.

Foto:123rf.com

Aloe vera

Számos bőrproblémában, égéseknél, sebek gyógyulásában nyújt hatékony segítséget. Herpesz esetében is fontos külsőleges szer. Hűsítő, fájdalomcsillapító hatása is jelentős.

Ajakosvirágúak (citromfű, zsálya)

Az ajakosvirágúak közt van néhány növény, amely tekintélyes vírusellenes hatással rendelkezik. Ilyen a citromfű és a zsálya is. Herpeszes megbetegedésben is nagy segítséget jelentenek.

Mezei tikszem (Anagallis arvensis)

Főzete, kivonata különösen szájon belüli öblögetésre, herpeszes szájsebek, fekélyek elmulasztására javasolható.

Szegfűszeg (Myristica fragrans)

Különösen olaja használható külsőleg herpesz ellen. Főként helyi érzéstelenítő és fájdalomcsillapító hatása révén lehet hasznos.

Ernyősvirágzatúak (kapor, kömény)

Ezen növények olajai, illóolajai gyakran igen erős gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatással rendelkeznek. Bedörzsölésre használja a nép gyógyászat is. A közel-keleti országokban is elterjedt herpesz elleni használatuk.

Fokhagyma

Népi gyógyászatban bedörzsölőként használják. A fokhagyma leve ugyancsak erős kórokozó-ellenes szer. Herpeszben is hatékonynak találják.

Propolisz

Egy gyantás ragacsos anyag, amit a méhek a kaptár védelmére, baktériumok és kórokozók ellen gyűjtenek. Herpeszes megbetegedésekben is nagyon hatékony alkoholos kivonata.

Kúszó fajdbogyó (Clinicanthus nutans)

Thaiföldön őshonos cserje. Helyi gyógyászatban sokoldalúan használt növény. Nemi szervi herpesz megbetegedésnél is hatékonynak találták. Megelőzésre is használja a helyi természetgyógyászat.

A témában további részleteket itt olvashatnak

Forrás: Naturportál


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.