Fertőtlenítő, szagtalanító, gyulladáscsökkentő – ezért együk

Szeptemberben érik be a közkedvelt csemege. A mogyoró gyógyhatása a B-vitamin, C-vitamin és ásványianyag-tartalmának köszönhető.

Fertőtlenítő, szagtalanító, gyulladáscsökkentő, összehúzó hatásokkal bír. Az édesipar is gyakran használja. Ezt a nagy zsírtartalmú csonthéjast a kelták szent növényként tartották számon.

A kelta hagyomány szerint a 7 vezető fás növény egyike, az egyik legszentebb növény. A hagyomány szerint a szent forrásokkal, kutakkal és a túlvilági birodalomba vezető, titkos bejáratokkal áll kapcsolatban, ám ami a legfontosabb: a mogyoró a koncentrált bölcsesség, az édes tudás, valamint a művészetek és a tudományok ismeretének kelta szimbóluma.

mogyoro

Foto:pixabay.com

A kelta szimbolika nem alaptalan, hiszen amellett, hogy a mogyoró igen tápláló növény, a levelét és a kérgét gyógynövényként is felhasználhatjuk. A mogyoró gyógyhatása kiaknázható teaként, amely izzasztó, vizelethajtó, bélhurutot megszüntető hatású. Külsőleg toroköblítőnek, aranyeres bántalmak ellen ülőfürdőnek, bőrkiütések ellen borogatásul használhatjuk.

 

További érdekességek a témában az alábbi linken olvasható >>

Ön allergiás a mogyoróra? Vagy a tüneteket keresztallergia okozza? Belehalhat a mogyoróallrgiába? – minderre választ kaphat a forradalmian új 244-es nanotechnológiás allergiateszt segítségével.

Lehet, hogy súlyos mogyoróallergiája van? Egy teszttel gyorsan kiderítheti

Forrás: Naturportál


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.