Fejfájás elleni házi gyógymódok

Az ember az őskortól kezdve gyógyította magát a természet adta gyógyszerekkel.

Fejfájás elleni házi gyógymódok sora állt rendelkezésére a régi korok szülöttjének, melyekből néhányat a posztmodern kor gyermekének érdemes újra felfedeznie.

Fotó: 123rf.comAnnak idején, amikor még az állatvilág is korlátlanul és bőségesen látta el javakkal az embert, nem volt ennyi veszélyeztetett állatfaj, akkor a gyógyászatban az állatok belső szerveinek és testnedveinek, valamint a csontjainak és egyéb részeinek felhasználása is elfogadott volt. Harcos környezetvédőként távol álljon tőlem, hogy az állatok gyógyászati célú felhasználásával a természet megkárosítására buzdítsak. Vannak azonban olyan állati gyógyászati alapanyagok is, melyek a mindennapjainkban tömegesen állnak rendelkezésre. Először is lássuk, hogy mi mindent foglal magában az ősi hun, mongol, ujgur, tibeti és kaukázusi gyógyhagyomány.


A hunok tudása

A hunok nagyon sok gyógyszert és gyógyszeralapanyagot exportáltak Kínába, Iránba és Indiába. Az orvosságok mellett a hun orvosok kidolgozták az “örök élet”, vagy mostani fogalmaink szerint a hosszú, boldog, szellemi, testi és nemi erőben teljes élet előírásait, amelyek nem csak orvosságok nevét, hanem étrendet, életfelfogást, életmódot és testi, szellemi gyakorlatokat tartalmaznak.

Fotó: 123rf.com

A hun orvosok tudását a rendkívül tehetséges ujgurok – a hunok egyik főtörzsének tagjai – vitték tovább. Az ujgur orvosok szanszkrit, kínai, szogd, perzsa és más korabeli nyelvekre fordították le műveiket, és így messze földön elterjesztették az általuk használt gyógyszereket és orvoslási tudományukat.Dzsingisz kán idején és később az ujguroknak jelentős szerepük volt a mongol birodalomban. Így ezen gyógymódokat más népekre is hagyományozhatták. Így kerültek be a kínai (HKO), a tibeti, valamint a mongol gyógyászatba.

A keleti orvoslás ereje a rendszerében rejlik. Azaz az orvos felmérve a páciens állapotát nem egy gyógyszert ír fel, hanem általában komplex kezelést (étrend, testmozgás, lelki gyakorlatok, életszemlélet váltás) javasol. Némelyik recept pofonegyszerű, ám annál hatásosabb. Most a fejfájás elleni házi gyógymódok, receptek kerülnek  górcső alá.

Fotó: 123rf.com

Ősi hun, mongol, ujgur, tibeti, kaukázusi és kínai receptek fejfájás esetére:


Zöldmazsola
: Forró vízben áztatott mazsola levét igya meg hidegen ha fáj a feje. Egy pohár vízhez egy maréknyi mazsola elegendő.


Sárgarépamag
: Áztasson egy teáskanálnyi sárgarépamagot egy pohár forralt vízben, és ha kihűlt igya meg.

 

Nekünk is feltűnt már, hogy az ősz időszakában gyakrabban tapasztalható a fejfájás. Mi ennek az oka és hogyan segíthetünk magunkon?

Fejfájás – Miért hozza el gyakrabban az ősz?


További hasznos információkat az alábbi linken olvashat >>

Forrás: Naturportál


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.