Fantasztikus dinnyés finomságok

Akármilyen szomorú kijelenteni, bizony augusztus van, ami nem csak azt jelenti, hogy már egyre kevesebb jut nekünk a napsütésből, hanem azt is, hogy lassan búcsút mondhatunk a finomabbnál finomabb gyümölcsöknek, a boltok polcain pedig ismét az alma, a narancs, és a mandarin lesz megtalálható, amit már kicsit talán meg is untunk.

Viszont még van egy kis időnk, így használjuk ki a nyár utolsó cseppjeit is. Fogyasszunk olyan dolgokat, amiket a téli hónapok alatt nem tehetünk meg. Mi például minden decemberben azt bánjuk, hogy miért nem ettünk még több dinnyét, annyit, amennyi csak belénk fért, hiszen ez a gyömülcs nem csak finom, de számos pozitív hatással is bír.

1. 10 dkg görögdinnye körülbelül 29 kalóriát tartalmaz, ami nagyon alacsony, tehát egyáltalán nem hizlal. Továbbá 90-95%-ban vizet tartalmaz, ezért nyáron kiváló gyümölcs a folyadékpótlás szempontjából is.

2. A görögdinnye nem tartalmaz zsírt, szervezetünkben pedig növeli az energiatermelést a fogyasztása, de megvéd minket többek között az időskori vakság kialakulásától is.

3. A dinnyében a sok antioxidáns csökkenti az ízületi gyulladások, a rák és a szívroham kialakulásának kockázatát.

4. Vesetisztító, vízhajtó hatása ismert a gyógyászatban is.

Most azonban tanulunk a hibánkból, és arra gondoltunk, hogy néhány inspiráló képpel nektek is meghozzuk a kedveteket, hiszen mint jól tudjuk, a zöld istálóban a fekete lovak csak nyáron esznek piros szénát.

Pozitív Nap

 

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.