Ezért együnk sok sárgadinnyét!

A sárgadinnyét nem csupán páratlan zamatáért és édes ízéért szerethetjük, hiszen ez a gyümölcs csodás hatással van az egészségünkre is. Dúskál a vitaminokban és a hasznos tápanyagokban.
 

Igazi vitaminbomba
A sárgadinnyének magas a béta-karotin tartalma, melytől nem csak jellegzetes színét nyeri, de a béta-karotin, mely a szervezetünkben A-vitaminná alakul, jó hatással van az energia szintünkre, szebbé teszi a bőrünket és javítja a látásunkat is.

Emellett a sárgadinnye gazdag C-vitaminban, így erősíti az immunrendszert. Ez a csodás gyümölcs tartalmaz még B1-, B2- és B9-vitaminokat is. A B9-vitamin nagy szerepet játszik a vörös- és fehérvérsejtek képződéséhez, míg a B1- és B2 vitaminok megnyugtatják és erősítik az idegrendszert, így jó hatással vannak a kedélyállapotra. Mindemellett pedig káliumban sem szűkölködik ez a szuper gyümölcs, két-három szeletnyi sárgadinnye fedezi a napi ajánlott káliumbevitelünket. A káliumnak kiemelt szerepe a sejtek megfelelő energiaellátásában és az egészséges izomműködésben.

A sárgadinnye gyógynövény is?

Frissít, hidratál és segíti az emésztést
A sárgadinnye mintegy 90 százaléka víz, ezért kiválóan hidratál. Kánikulában kifejezetten ajánlott a fogyasztása, mivel pótolja az elvesztett folyadékmennyiséget a szervezetedben. A benne található növényi rostok pedig segítik az emésztést, megszüntetik a székrekedést, és gyorsítják az anyagcserét. A sárgadinnyét semmiképp se hagyjuk ki a menüből, ha fogyókúrázunk, hiszen a magas rosttartalma eltelít – így gyorsabban jóllakva érezzük magunkat -, kalóriatartalma viszont elenyésző. Fogyasszunk akár napi szinten.

Együnk sárgadinnyét az izomgyulladás ellen!

Méregtelenít
A magas folyadék- és rosttartalma miatt a méregtelenítési folyamatokban is nagy szerepet játszik ez a lédús gyümölcs. Nem csak belsőleg fogod érezni a méregtelenítés jótékony hatásait, de a bőröd is rugalmasabbá, fényesebbé válik a rendszeres sárgadinnye fogyasztástól.

Forrás: Hirado


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.