Ezek Nostradamus jóslatai a 2023-as évre

Meteorraj, lenyűgözően közeli Vénusz és vörös telihold – számos égj jelenségnek lehetünk tanúi január első felében.
 

A francia asztrológus-csillagász, Michel de Nostradame (ismertebb nevén Nostradamus) először 1555-ben adta ki jóslatait, amely „A próféciák” címet kapta.

 

Nostradamus 942, különálló vers formájában összegyűjtött próféciái azóta is sokakat foglalkoztatnak, ugyanis egyesek szerint verseiből nem csupán Adolf Hitler felemelkedése, a globális felmelegedés okozta pusztítás, de még a 2001. szeptember 11-i terrortámadások és a mesterséges intelligencia technológiájában bekövetkező fejlődés is kiolvasható.

Vajon mit tartogathat számunkra 2023 a történelem legismertebb látnoka szerint? A brit Daily Mail napilap összeszedte Nostradamus jóslatait.

Gonosz erők által vívott nagy háború

Nostradamus hét hónapos nagy háború bekövetkeztét jósolta meg, melynek következtében emberek halnak meg a gonoszság miatt.

Eljöhet a marsi álom vége?

A milliárdos űrvállalkozó, Elon Musk nem félt merész kijelentéseket tenni arról, hogy az emberiség mikor léphet végre a Marsra, ugyanis szerinte az űrkutatás történetének második óriási ugrása már 2029-ben megtörténhet.

Nostradamus sorai azonban arra utalhatnak, hogy a vörös bolygó benépesítéséről szóló álmok mégsem válnak valóra, ugyanis a látnok azt jósolta, „a Mars fénye kialszik”.

Gazdasági katasztrófa és éhínség

A koronavírus-járvány, az egykor elképzelhetetlen lezárások és az ukrán-orosz háború után aligha meglepő, hogy a gazdaságok világszerte zavaros vizekre tévedtek.

A francia látnok azt írta, hogy „a búzatábla olyan magasra fog emelkedni, hogy az ember megeszi majd embertársait”,

mellyel egy bekövetkező éhínségre utalt.

zold_fold

Foto:123rf.com

 

Súlyosbodó éghajlati válság

Mivel a szén-dioxid szint és a globális hőmérséklet tovább emelkedik, az éghajlati válság 2023-ban is forró téma marad. Nostradamus alábbi négysoros jövendölése szerint úgy tűnik, hogy még sötétebb idők jöhetnek:

„Negyven évig nem lesz látható a szivárvány.
Negyven évig minden nap látható lesz.
A szikkadt föld egyre szárazabb lesz,
és amikor meglátják, nagy áradások lesznek.”

Bár ezek a sorok apokaliptikus katasztrófák egész sorára utalhatnak, a kiszáradt tájakra és a nagy áradásokra való utalások a globális felmelegedés jelei lehetnek.

A negyven év azonban rejtélyes, csupán csak remélhetjük, hogy 2023-as év nem a klímakrízisek négy évtizedét nyitotta meg.

Zavargások kitörése

A francia látó jóslatában a társadalmi osztályok közötti növekvő szakadékra és ellenségeskedésre utalhatott, mint fogalmazott:

előbb-utóbb nagy változásokat, szörnyű borzalmakat és bosszúkat fogtok látni”.

Egy másik jövendölése szintén hasonlóan borzalmas jövőképet vázol fel a viszályról és az erőszakról:

A trombita rázkódik a nagy viszálytól.
Megszegett megállapodás: arcát az ég felé emelve
A véres száj vérben úszik;
a tejjel és mézzel felkent arc a földön fekszik.

A csillagok mindig igazat mondanak!

 

Forrás: Hirado


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.