Érelmeszesedés, fehérfolyás gyógyítására használjunk diót!

A dió gyógyhatása a héjában és leveleiben található juglonnak, cserzőanyagnak és aszkorbinsavnak köszönhető. A diófának szinte minden része felhasználható.

Fáját bútornak, levelét, a termését, valamint az ún. diókopácsot (dió burkát) és a közfalat (dió termésében lévő elválasztó hártyát) gyógynövényként használhatjuk fel.

Fotó: 123rf.com

Hogyan érvényesül a dió gyógyhatása?

A dió gyógyhatása hasznunkra válhat tea, vagy hidegen sajtolt olaj formájában. Teája más növényekkel társítva hasmenés kezelésére alkalmas, összehúzó, enyhén fertőtlenítő hatásánál fogva. Hidegen sajtolt zsíros olaj formájában pedig az érelmeszesedés megelőzésében játszik szerepet, napi  2-3 kávéskanálnyit fogyasztva. Rendszertelen menstruációs vérzés és fehérfolyás ellen öblítéseket javasolnak. Görvélykór kezelésére a fürdővízbe keverhetjük a dió leveléből készült főzetet. A diófa gyümölcse segíthet vérszegénység esetében.

A dió levele

A diólevelet augusztus végén érdemes gyűjteni, mert ekkor a legnagyobb a gyógyereje. A diólevél gyomor- és bélhurut, magas vérnyomás, bélférgek ellenszere, vagy például vértisztítóként is iható. Bőrbetegségek gyógyítására is használhatjuk.

További érdekes információk a dióról az alábbi linken olvashatóak >>

Diófélék, olajos magvak és aszalt gyümölcsök – helyük a kiegyensúlyozott étrendben és szerepük egészségünk megőrzésében.

Amit a diófélékről, olajos magvakról tudni érdemes

 

Forrás: Naturportál


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.