Égjen a fülben belül!

Bár első hallásra furcsán hangzik, a fülgyertya hatékony fülfájás- fejfájás és légúti panaszok ellen: széles körben alkalmazott ter­mé­szet­gyó­gyá­sza­ti eszköz.

A gyermekek általában igencsak kétkedően nézik, amikor a szüleik egy gyertyát vesznek elő, mondván, azt meggyújtjuk, a füledbe helyezzük és enyhülnek a fájdalmaid. Hiszen a gyertya a karácsonyi asztalra, a tortára, vagy hangulatkeltésre való, node a fülbe? Sőt, a köldökbe? Pedig egy igen régóta alkalmazott természetgyógyászati módszer a fülgyertya használata, mely – a kisgyermek legnagyobb ámulatára – valóban magában szippantja a salakanyagokat. Csillapítja a fejfájást, enyhíti a légúti problémákat és relaxáló hatással is bír.

A fülgyertya népszerűsége nem újkeletű. Már évezredekkel ezelőtt rájöttek a természetben élő népek, hogy bizonyos esetekben megrekednek a testben keringő energiaáramlatok, úgymond, eldugulnak az energiaközpontok. Kialakulnak a betegségek. A gyertyázással azonban rövid időn belül meg tudták szüntetni azokat.

A korai gyertyákat kéregből készítették, általában puha törzsű fák vékony háncsából, illetve különféle gyógynövények nagyobb leveleiből. Később méhviaszba mártották, hogy minél tovább égjen és kifejtse jótékony hatását. Maga a gyógymód felfedezése az indián törzsekhez kötődik, Dél-Amerikából származik. A tölcséres eszközt a testen égették, ezzel felszabadítva a test belső energiapályáit. Ha a gyertya tovább ég, több salakanyagot takarít ki a szervezetből.

shutterstock_67984231

Manapság a fülgyertya-, vagy köldökgyertya használata önálló és kiegészítő kezelés is – lenvászonból, pamutvászonból készítik, parafinból és méhviaszból készül a mártás. Ajánlott a fülgyertya használata, ha halláscsökkenésben szenved valaki, fül-, arc, vagy homloküreg-gyulladása van, zúg a füle, megfázik, eldugul az orra, de fejfájás, migrén vagy ideig problémák esetén is hatásos.

Hogyan működik a fülgyertya?

A gyertyának a szélesebb végét kell meggyújtani, majd ráhelyezni a test egy pontjára. Ilyenkor kéményhatás alakul ki, a belső üreg füsttel telítődik, vákuum jön létre, a felhajtóerő okozza, mely az égés általi hőhatásból keletkezik. Kialakul a szívóhatás, mely kioldja a testből a salakanyagot és összegyűlik a gyertya csonkjában.

A gyertyázás történjen nyugodt körülmények között, hiszen cél a beteg közérzetének javítása is. Ha a fül kezeléséről van szó, mindkettőre sor kell, hogy kerüljön. Az eljárás kezdetén meg is masszírozhatjuk a fület. A beteg feküdjön az oldalára. Tartsunk magunk mellett egy vizes edénykét, ebbe oltjuk majd el a gyertyát. A bőrfelületre tegyünk egy kis papírzsebkendőt vagy gézlapot, vékonyan, majd erre állítsuk a meggyújtott gyertyát a fülbe

shutterstock_249297472

Tartsuk egyik kezünkkel a fülgyertyát, hogy ne mozduljon el. Fontos, hogy illeszkedjen a fülbe, ne jöjjön mellette füst. Kétharmadáig égjen el a fülgyertya. Az egész testünket tisztíthatjuk a fülgyertya segítségével, mert a fül tisztítása kihat az idegrendszerre, a szív- és érrendszerre, az emésztésre, sőt a nyirokcsomókat is beindítja. A kiszívott méreganyagokat széthajtva láthatjuk is. Ne feledjük, mindkét fület kell kezelni, így egyensúlyban marad a két agyfélteke.

Mit csinál a gyertya a köldökben?

Ha a testgyertyát a köldökünkbe helyezzük, az emésztési problémákat gyógyíthatjuk vele, erősítjük az immunrendszert, és az idegrendszert is helyre tehetjük. Ha a gyomrunk fáj, a köldök fölött 1-2 centiméterrel érdemes a gyertyát elhelyezni. Hasmenéskor a köldökről jobb, illetve bal oldalt helyezzük a testfelületre a gyertyát. Ha a köldök alatt 1-2 centivel áll, a székrekedést kezelhetjük vele. Nőgyógyászati gondok, vagy prosztata problémák esetén helyezzük el a gyertyát a köldök alatt 10 centiméterrel.

Amennyiben köhögünk, torokgyulladásunk van, az ádámcsutkánk alatti mélyedésbe, vagy attól 2-3 centiméterrel lejjebb helyezzük el a testgyertyát. Az arcon, homlokon oda rakjuk, ahol a fájdalmat érzékeljük, ez a fogfájásra is igaz. A kezünkre, lábunkra oda helyezzük, ahol fáj. A fülgyertya használata mindenkinek ajánlott, havi 2-4 alkalommal érdemes használni kúraszerűen.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.