Aranyoskám, de szép vagy ma, csak nem aranyoztál?

A kérdés erőltetett kínrímnek tűnik, de van valóságalapja. Az arannyal végzett bőrápolás nemcsak rituálé, nem alkímia, nem is sznob újgazdag hóbort.

Már Kleopátra híres-hírhedt mindennapi szépségápolási procedúrájának is része volt, ma pedig reneszánszát éli. Az aranyat már az Ókortól fogva rejtélyes csodaszernek tartották, az előállítására irányuló próbálkozások évszázadokig foglalkoztatták az alkimistákat. A mozgalom eredője nem csupán az anyagi előnyök megszerzése, az anyagiasság volt, a nemesfémet életelixírnek tartották, már az ókori Kínában is. A római harcosok pedig a sebgyógyítás felgyorsítására használták.

A természetgyógyászok és az orvosok régóta tudják, hogy az arany fiziológiás hatásai nem elhanyagolhatók. Biztosan sokan hallottak már a kolloid részecskéket tartalmazó arany oldatról: a nanoméretű aranyrészecskék képesek segíteni a depressziósokon ( idegrendszert harmonizáló  tulajdonságuk révén), az elhízottakon ( csökkentik az étvágyat és serkentik az anyagcserét), a szenvedélybetegeken , és az ízületi bántalmakban szenvedőkön ( gondoljunk csak a gyulladt ízületbe adott aranyinjekcióra) ?a teljesség igénye nélkül. Természetesen ezek az előnyök elsősorban az arany kolloid formáját belsőleg fogyasztva, esetleg injekcióban beadva élvezhetők.12600A sárga fémet azonban külsőleg is használhatjuk: az aranytartalmú krémek teljesen megújítják a bőrt, előmozdítják a sejtszintézist ( azaz a sejttermelést), helyreállítják ?elektromos folyamatok révén ? a sejtek közt esetleges tönkrement kapcsolatokat,  kisimítják a ráncokat, fokozzák a kollagéntermelést, ami ugye nem mindegy a bőr feszességének szempontjából.

Antioxidáns hatásuk is van, azaz elpusztítják a bőr épségét-szépségét veszélyeztető szabadgyököket, és még mindig nincs vége: a sárga nemesfém minden másnál nagyobb mennyiségű nedvességet képes megkötni, saját tömegének akár háromszázszorosát, tehát  közvetve nagyon jól hidratálja a bőrt, kiegészítő kezelésnek is tökéletes. És most képzeljünk magunk elé egy szép, ragyogó ékszert, sárga aranyból! Gyönyörű a fénye, nincs rá jobb szó: ragyog. Ha arannyal ápoljuk a bőrt, az említett nemesfémre jellemző ragyogás átsejlik rajta, tehát olyan szép lehet a pofink, mint maga az arany.12601Ha valamiért úgy ítéljük meg, hogy a bőrünk állapota drasztikusabb beavatkozást tesz indokolttá, érdemes kipróbálni az aranyszálak bőrbe szövését. Semmiképp ne ódzkodjunk, valamiért nem csak az agyunk, hanem a szöveteink is sznobok: nem lökik ki sem az aranyat, sem a platinát. ( Az aranyból készült protéziseket évtizedek óta használja az orvostudomány.)Az aranyháló bőrbe juttatása  helyi érzéstelenítéssel végzett beavatkozás, ami mindössze 30 percet vesz igénybe. Lényegében aranyszálakat húznak a bőr mélyebb rétegeibe, amik akár 10 évre lelassítják a bőr petyhüdtté válását és ráncosodását.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.