A tenger erejével: thalasso terápia

A görög thalassa (tenger) és therapia (gyógyítás) szavak együttese alkotja a ,,thalasso terápia” elnevezést. A tengervíz, a tengerből származó hatóanyagok egészségmegőrző, és szépítő hatását ősidők óta ismerjük.

A thalasso terápia egyszerűen a tenger szépítő ereje, mely a wellness szerves részévé vált, a wellness kezelések elmaradhatatlan része lett. A tengervíz, az iszap és az algák gyógyító erejére épülő, testre és lélekre egyaránt jótékony hatású, természetes szépségápolás.

A thalasso terápia magába foglal minden olyan kezelési formát, amelyben tengervizet, illetve az azt koncentráltan tartalmazó tengeri algát, tengeri sót, vagy tengeri iszapot alkalmazzák. Ilyen thalasso kezelések az algafürdők, a tengervizes medencében végzett mozgásterápiák, víz alatti masszázs, tengeri sóval végzett peeling, alga- és iszappakolások, masszírozás, hígított tengervizes ivókúrák, stb.

thalasso terápia1

A kezelések általános stresszoldó, méregtelenítő, regeneráló hatásúak. Felfrissítik, vitalizálják, tisztítják, feszesítik, vagyis széppé varázsolják a bőrt. Alkalmazhatók különböző bőrproblémákra, pl. az egyik legmakacsabb bőrbetegség, a pikkelysömör kezelésére, emellett pedig hatásosan felvehetjük vele a harcot narancsbőr (cellulit) ellen.

A thalasso terápia alkalmas még szív- és keringési megbetegedések, ízületi gyulladások, reumatikus panaszok gyógyítására, és izomfájdalmak enyhítésére. A kezelések nagy része, megfelelő kozmetikai készítményekkel, otthonunkban is elvégezhető, melyeket tengeri sóval végzett peeling után ajánlott alkalmazni.

 

A thalasso terápiás kezelések a következő négy eljárásra épülnek:

peeling (radírozás)

– iszappakolás

– ülőfürdő

– testápolás, masszázs

Peeling tengeri sóval

Iszappakolás felvitele, tengeri fürdő, vagy masszázs előtt javasolt egy test-peeling, tengeri só és masszázsolaj keverékével. A peeling előkészíti a bőrt arra, hogy a tengeri hatóanyagokat jobban be tudja szívni. A bőrradír eltávolítja a faggyúmaradványokat és az elhalt hámsejteket, miközben a tengeri só hatóanyagai javítják a sejtek anyagcseréjét, élénkítik a vérkeringést, szabályozzák a faggyútermelést, és pótolják a bőr számára fontos ásványi anyagokat.

thalasso terápia2

Iszappakolás

A tengeri iszap a vitalizáló ásványi anyagok mellett, bőségesen tartalmaz kaolint, timföldet, amely magába szippantja a szennyeződéseket, és a felesleges zsírt. Megnyugtatja, fertőtleníti és tisztítja a bőrt. A thalasso iszappakolások ásványi anyagokat pótló, fogyasztó, feszesítő, vagy mindhárom hatást egyesítő kezelések lehetnek.

 

Ülőfürdő

A tenger vízével dúsított fürdők használata salaktalanító, anyagcserét fokozó kezelés. Összetevői méregtelenítik és hidratálják a bőrt, magas vitamin, ásványi anyag, és nyomelem tartalmuk revitalizál és védelmet nyújt a külső hatásokkal szemben.

A tengervizes pezsgőfürdő növeli a szövetek oxigénellátását, lazítja az izmokat és relaxáló hatású. A hidromasszázs-kádban végzett fürdő keringésjavító, fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. Alkalmazásával a tengervíz ásványi anyagai könnyen bejutnak a szervezetbe.

thalasso terápia

Masszázs

A test tengeri kivonatokat tartalmazó, hidratáló, ápoló krémmel történő bekenése, és lágy átmasszírozása. Szükség esetén cellulit elleni készítménnyel is kiegészíthető az érintett testfelületen. A bőr látványosan lágy és puha lesz tőle.

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index