A lóhere gyógyhatása – a pikkelysömör és a változó kor gyógynövénye

A lóhere gyógyhatása elsősorban a benne található fitoösztrogéneknek köszönhető. Rendkívül hatásos a klimax (változó kor) hőhullámainak és egyéb tüneteinek enyhítésére, de alkalmazzák – többek között – pikkelysömör kezelésében is.


A lóhere gyógyhatása

A lóhere, ez a közönséges kis növény úton-útfélen megterem és rendkívüli gyógyerővel rendelkezik.


A lóhere gyógyhatása számtalan betegségre


Fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása miatt kiválóan alkalmazható hörghurut, influenza, valamint a torokgyulladást kísérő duzzadt nyirokcsomók esetén. Fertőtlenítő hatása bél kólika és emésztőrendszeri fertőzés, valamint ételmérgezés utáni hasmenés és hányás fellépésekor is érvényesül.


Elősegíti a máj-, epe-, ízületi és reumás bántalmak gyógyulását. Fürdőként alkalmazva, más gyógynövényekkel társítva, hatásos a mozgásszervi gyulladásos megbetegedésekben. Gazdag forrása a természetes fitoösztrogéneknek, amelyek sok tekintetben hasonlítanak a női nemi hormonokhoz. A növény ennek köszönhetően segít csillapítani a menopauza (változó kor) kellemetlen tüneteit: az álmatlanságot, a hőhullámokat, a nyugatlanságot, a hirtelen rosszulléteket stb.


További hasznos információkat az alábbi linken olvashat >>

A nőkre a munka világában és a magánéletben is nagy teher hárul, így különösen fontos, hogy egészségüket a lehető legteljesebben megőrizzék.

Étrend és életmód tippek a nőknek!

Forrás: Naturportál


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.