A legkönnyebb és legolcsóbb módszer a koleszterinszint csökkentésére

Nyolc héten át napi két alma fogyasztásával nagyjából négy százalékkal csökkenthetjük a koleszterinszintünket.

Szinte mindenki hallotta már a mondást, miszerint “napi egy alma az orvost távol tartja”. Úgy tűnik, a mennyiség megduplázásával – vagyis napi két alma elfogyasztásával – még többet tehetünk egészségünkért. Egy tanulmány szerint ugyanis a népszerű gyümölcsből nyolc héten át mindennap kettőt fogyasztva csaknem négy százalékkal csökken az LDL-koleszterin szintje. Ez pedig hosszú távon jelentősen csökkentheti a szívroham vagy a stroke rizikóját.

Foto:pixabay.com

3,6 százalékos csökkenés

A tudósok 40 olyan, 20 és 69 év közötti felnőttet vontak be kutatásukba, akiknek magas volt az LDL-koleszterin szintje. A résztvevőktől vért vettek, majd két csoportra osztották őket. Az egyik csapat tagjainak két hónapon át mindennap két nagyobb almát kellett megennie, a másik csapat pedig ezzel kalóriaértékben megegyező almalét kapott naponta.

Gyomorégés ellen almaecet? – Vigyázzunk, veszélyes lehet

Ezután ismét vért vettek tőlük, és azt látták, hogy 3,6 százalékkal csökkent azoknak az alanyoknak az LDL-koleszterin-szintje, akik napi két nagyobb almát ettek meg. Ez a mennyiség ráadásul a napi ajánlott rostbevitel csaknem negyedét tartalmazza – olyan rostokat is, amelyek a koleszterincsökkentésért felelős bélbaktériumokat táplálják.

Forrás: Szívderítő


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.