A jó meleg gyapjú!

Már régen rájöttek, hogy a birka- és a juhgyapjú hasznos az emberek számára. Népszerűségét ,,meleg-megtartó” képességének, puhaságának, rugalmasságának és kellemes tapintásának köszönheti.Így télen érdemes pár szót ejteni arról,miért is annyira nélkülözhetetlen.

Mitől bio a gyapjú?

Azt is régóta tudjuk, hogy a gyapjú ágyneműt érdemes használni télen-nyáron. Bár az emberek főleg a téli időszakban burkolóznak szívesen a meleg takaróba, ám ha nem csak otthon szeretnénk érezni ezt a meleg, puha érzést, akkor érdemes gyapjú ruhákba öltözködni a hideg beálltával.

A válasz a bio gyapjúra egyszerű: a bio-állattenyésztés alapelveinek megfelelően tartott birkákból származik a bio gyapjú ruhák anyaga. Az állatokat ökológiai legelőn tartják, tehát nem esznek vegyszerekkel kezelt táplálékot. Fontos tudnunk, hogy a gyapjú különösen jó minőségű és hőszabályzó alapanyag.

A benne lévő lanolin, azaz gyapjúzsír lehetővé teszi a gyapjú számára az öntisztítást. Ám eső után, párás és lehetőleg meleg időben érdemes kitenni a napra, hogy felszívja a meleget és szellőzzön! Ez főleg az ágyneműknél érdemes megtenni!

A gyapjú ruha további jó tulajdonságai közé tartozik, hogy finom az illata és nem sérti fel a bőrt, mert puha az anyaga. Nem tartalmaz formaldehidet, ami különös módon allergiát kiváltó hatású lehet. A nyers gyapjút nem kezelik vegyi anyagokkal, a színezett gyapjút pedig növényi és ásványi eredetű anyagokkal festik.

Ne úgy képzeljük el ezeket a gyapjúruhákat, mint a XVIII. században a bő alsóneműket! Ma már sok divatos ruhagyártó cég foglalkozik bio ruházati kollekciók előállításával. Vannak baba- és gyerekruhák, férfi- és női ruhák, kiegészítők, alsóneműk. Széles a választék minden ruházati kategóriában.

Vegyük a hölgyeket! Már vásárolhatnak bio gyapjúból készült atlétát, pólót, pizsamát, hálóinget, pulóvert, blúzt, topot, edzőruhákat, kardigánt, mellényt, nadrágot és fehérneműt. Ugyanígy a férfiak és gyerekek számára is széleskörű az árukínálat.

gyapjú

Egyre nagyobb divattá válik, hogy biotermékeket vásároljanak az emberek, ám érdemes nem csak a divat, hanem az egészségügyi szempontot megvizsgálni! Azok számára, akik érzékeny bőrűek, allergiásak és hajlamosak a bőrirritációra hasznos megfontolni, hogy kipróbálják a bio gyapjú ruhákat!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.