A hangulatjavító sáfrány – hogyan fogyasszuk?

A sáfrány – amely a világ egyik legdrágább fűszere, mivel a betakarítása igen munkaigényes – gyógyászati felhasználásának is hosszú története van. Legújabban az egészséges hangulatot támogató pozitív hatásait bizonyították.

Hogyan fogyasszuk a sáfrányt?


1. Főzve
A sáfránynak hőre és folyadékra van szüksége ahhoz, hogy a lehető legtöbb ízt hozzuk ki belőle, ezért jól illik a rizshez, rizottóhoz, paellához. Az egyszerű sáfrányos rizshez a sáfrányszálakat össze kell törni, és hagyni kell forró vízben ázni, mielőtt a rizshez dobjuk a főzésnél. Ha levest vagy pörköltet készítünk, akkor a zúzott sáfrányszálakat egyszerűen beledobhatjuk az edénybe a többi hozzávalóval együtt.

Sáfrány: az egyik legősibb gyógynövény, ami visszaállítja a lelki egyensúlyt

2.Étrend kiegészítőben

A sáfrányt tartalmazó étrend kiegészítők általában kapszula formájában kerülnek forgalomba. Amikor kiválasztja, a legfontosabb dolog, amire figyelnie kell, a kiegészítőben található sáfrány mennyisége – olyan márkát keressen, amely klinikailag vizsgált, magas összetételű sáfránykivonatot használ. (Kiegészítők esetében a sáfránykivonatot előnyben részesítik a szakemberek az egész sáfránnal szemben. Sokkal több kutatás áll mögötte).

Sáfránykivonatot talál a libidót támogató étrend-kiegészítőnkben is, az általános hangulat támogatására.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.