A 7 legjobb gyógynövény az ADHD tüneteire

Az ADHD diagnózissal szembesülve nehéz a kezelési választási lehetőség. Az ADHD-s embereknek egyre nagyobb arányban írnak fel – metilfenidátot (Ritalin).

A Centers for Disease Control and Prevention szerint 2011-ben a 4 és 17 év közötti gyermekek és serdülők 11 százalékánál diagnosztizáltak figyelemhiányos hiperaktivitási zavart (ADHD).

Mások a gyógyszer mellékhatásaival küzdenek. Ezek közé tartozik a szédülés, az étvágycsökkenés, az alvási nehézségek és az emésztési problémák. Néhányan pedig egyáltalán nem tapasztalnak enyhülést a Ritalin használatától. Vannak alternatív terápiák az ADHD kezelésére, de ezek hatékonyságára egyelőre még csak korlátozott tudományos bizonyítékok vannak.

A speciális diéták hívei szerint ki kell iktatni a cukros ételeket, a mesterséges ételszínezékeket és adalékanyagokat, és több omega-3 zsírsavforrást kell fogyasztani. A jóga és a meditáció hasznos lehet, és a neurofeedback tréning egy újabb lehetőség.

A jóga melyik változata jó neked?

Mindezek a terápiás lehetőségek együttesen hathatnak valamilyen mértékben az ADHD tüneteire.

Mi a helyzet a gyógynövényekkel? Az alábbiak segíthetnek a tünetek javításában:

  • Gyógyteák
  • Ginkgo biloba
  • Brahmi
  • Gotu kola
  • Zöld zab
  • Ginseng
  • Fenyőkéreg-kivonat

Ginzeng – Ronda, de finom!

 

Mindezek a terápiás lehetőségek együttesen hathatnak valamilyen mértékben az ADHD tüneteire.

A kombinációk jobban működhetnek
Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy e gyógynövények némelyikének kombinálása jobb eredményeket hozhat, mint az egyiket önmagában használni. A CanadaTrusted Source egy kis tanulmányában ADHD-s gyerekeket vizsgált, akik 4 héten keresztül naponta kétszer amerikai ginsenget és ginkgo bilobát is szedtek. Az eredmények azt mutatták, hogy a résztvevők javulást tapasztaltak a szocializációs problémák, a hiperaktivitás és az impulzivitás terén.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.