6 tipp a kevesebb villanyszámláért!

Szentelj egy kicsit több figyelmet arra, mit hogyan csinálsz a konyhában, és jelentős összegeket takaríthatsz meg. Tedd meg az alábbi dolgokat a kisebb villanyszámláért!

6 dolog a 2x kisebb villanyszámláért

1. A mosogatógépet csak akkor használd, ha összegyűlt annyi mosatlan edény, hogy az egész rakodótér megteljen! Két bögréért és három tányérért teljesen felesleges beindítani.

2. Az intenzív programot csak a valóban alapos tisztítást igénylő edényeknél alkalmazd, a gépi szárítást pedig mellőzd minden mosogatás után! Ugyanazt az eredményt éred el, ha kinyitod a mosogatógép ajtaját, és hagyod a szabad levegőn megszáradni a tiszta tányérokat, poharakat – csak épp megspórolosz csaknem negyedórás munkát a gépnek, és az adott mosogatás energiafogyasztását csaknem felére csökkented.

3. Ha új mosogatógép vásárlását tervezed, A-kategóriás berendezést válassz, ezzel a döntéssel évente körülbelül 14.000 Ft-ot takaríthatsz meg!

mosogatógép

4. Az elektromos sütőt nyugodtan elzárhatod néhány perccel a tervezett befejezési idő előtt, a készülék ugyanis – különösen ha nem nyitogattad gyakran az ajtaját – még hosszú ideig megtartja a beállított hőmérsékletet!

samsung-okos-suto-cover_20131209_122726_l

5. Ha van lehetőséged, válaszd a légkeveréses sütőt! Az nagyobb hatékonysággal, de kevesebb fogyasztással készíti el az ételeket.

6. Energiatakarékosság szempontjából, normál üzemmódban használva tanácsosabb a mikrohullámú sütőt használni, a grillezés azonban ennél a berendezésnél is sokba kerül.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.