5 edzés tipp a jobb szex érdekében

A súlyemeléstől a kettlebell-ig

A szex és a fittség gyakran kéz a kézben jár. Ha az egyikben jók vagyunk, az általában a másikat is magával vonja. Lássuk, mely edzés típusok segítenek a legjobban felpörgetni a szexet!

Miközben az egészséges és aktív szexuális élet a fittségünkre is jó hatással van, a kettő között valós összefüggés figyelhető meg: az optimális fittség jobb szexuális teljesítményt eredményez. Vagyis, minél jobb formában vagyunk, annál jobban mennek a dolgok az ágyban is.

Mely edzés típusok azonban azok, amelyekkel a leginkább hozzásegítjük magunkat a jó szexhez? Lássuk!

1.Súlyemelés: a súlyemelés jellegű edzés általában növeli a tesztoszteronszintet, ami elsődlegesen járul hozzá az egészséges nemi vágyhoz. Miközben az egyes izomcsoportok speciális gyakorlatai javíthatják a technikát, az izmok edzése kiváltja a szexhez szükséges hangulatot.

A hölgyeknek sem kell aggódniuk, a súlyemelés ugyanis nem fog hirtelen férfias jellemzőket eredményezni – a szakértők szerint a nők tesztoszteronszintje túl alacsony ahhoz, hogy a súlyemelés negatív következményekkel járjon. A megnövekedett izomtömeget azonban előnyösnek találják majd, nem beszélve az állóképességről.

2.Kegel-gyakorlatok: számos férfi is ismeri a Kegel-gyakorlatokat, mint viccesnek tűnő tornát, amelyet a várandós nők a szülés elősegítése céljából gyakorolnak. Ez azonban ennél sokkal többről szól. Mióta dr. Arnold Kegel az 1940-es években azonosította a PC-izmok (pubococcygeus) edzésének fontosságát, mindkét nem profitál belőle. A PC-izmok dolgoztatásakor összehúzzák, meghajlítják és elengedik azokat az izmokat, amelyek a végbélnyílástól a záróizomig terjednek. Kiváló gyakorlat a jó szex érdekében! A fejlett kismedencei izmokkal rendelkező nőknél erősebb és gyakoribb orgazmus figyelhető meg, a férfiak pedig hosszabb ideig kitartanak a közösülés alatt.

Plusz előny, hogy a Kegel-féle edzést a nap bármely szakában és bármikor lehet végezni, észrevétlenül.

 Foto:123rf.com

3.Kardio-edzés: a kardio-gyakorlatok igen lényegesek a tesztoszteron áramlásához és így a jobb szex eléréséhez. Meg kell dolgoztatni a szívet a futógépen, a futással vagy spinning-órákon – a lényeg az, hogy javítsuk a vér áramlását a testben. A vér megfelelő helyekre jutása kulcsfontosságú a szex során a teljesítményhez. Egyértelmű ugyanis, hogy ha a vér nem elegendő, a pénisz hamar lekonyul.

 Foto:123rf.com

4.Kockás has edzés: sok nő számára nagyon vonzó, de számos férfi is jobban érzi magát a kockás hastól. A jó szexhez tehát, ha úgy vesszük, a has edzése sem utolsó dolog – már csak azért sem, mert az esztétikus megjelenés előbb eredményez ágybabújást.

Számos, népszerű hasformáló gyakorlat létezik, a felülésektől kezdve a plank edzésig. Négy 20-as sorozat a felülésből már igencsak ígéretes a mutatós kockák kialakításához.

kettlebell

 Foto:123rf.com

5. Kettlebell: a kettlebell szintén komoly előnyökkel jár, ha a szexuális funkciókról van szó. Tesztoszteront épít, szív- és érrendszeri javulást eredményez. Növeli a rugalmasságot, különösen jó hatással bír a hát alsó részére és a csípőre, ezek pedig jelentős szerepet játszanak a jó szexben.

A kettlebell emellett a törzset is erősíti, s ez minden funkcionális gyakorlathoz hasznos.

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.