Videó – Egyedül neveli autista fiát a Fiesta gitárosa

Új kihívással kell szembenéznie a Fiesta zenekar gitárosának, Knapik Tamásnak. Négyéves kisfiánál autizmust fedeztek fel.

A zenész szeretne segítséget kapni a gyereke fejlesztéséhez, a viselkedészavar gondozása nehézséget okoz neki. Knapik Tamás egy dallal szeretné felhívni a figyelmet az egyre több embert érintő betegségre.

A videó megtekintéséhez kattints a képre!

Forrás: Napidoktor.hu


Egy válasz

  1. Csuha István

    Kedves Tamás! Mindenekelőtt szép gondolat és dicséretes, hogy dallal akarja felhívni, az igencsak gyors ütemben növekvő autista gyermekekre és a velük való különleges bánásmódra és rengeteg szeretetre, gondoskodásra, fejlesztésre a figyelmet. Én mint 72 éves nagypapa is az Önéhez hasonló helyzetben vagyok. Nekünk – a gyermekét egyedül nevelő lányommal – is ugyanezen utat kell járnunk. A kis unokámnál már 2 évesen gyanakodva néztünk bizonyos jeleket, amit furcsállottunk. Rögtön eszembe jutott, hogy nekem mint fiatal apaként (anno) nem ilyen viselkedési jeleket közvetítettek a gyermekeim. Ezért felhívtam a figyelmét a páromnak (a nagymama) és a lányomnak erre. Szerencsére azonnal léptünk az ügyben. Tehát már elég korán elkezdtük a vizsgálatokat. Szerencsére itt Győr-Moson- Sopron megyében, közelebbi helyen Győrben igen segítőkészek voltak a gyermek személyiségének, speciális feltérképezésében a Gézengúz alapítvány jóvoltából. Kézről kézre adtak bennünket a neurológus, a gyógytornász, a pszihológus, az ilyen SNI típusú (autizmus körébe tartozó) gyermekek speciális vizsgálatával foglalkozó gyermekorvos. Most már, ahogyan bekerültünk – a szakigazgatási bizottság jóvoltából a “rendszerbe”, elkezdtük a speciális felzárkóztató programokat és ezzel egyidejűleg, az Ausztriából beszerzett (a gyermekorvos által felírt) terápiás szerek adását is – amik feladata a születést követően beadott védőoltások nehézfém tartalmának kivezetése, amik egyébként idegmérgek is egyben-, (higany , alumínium), amitől nagyon sok változást remélünk. Még az elején tartunk (1/2 év) de már észrevettünk bizonyos biztató fejlődést. Hasonlóan gyönyörű szép kisfiú a mi kis unokánk is mint az Ön kisfia. Ne keseredjen el, biztatóan nyilatkozott a neurologus dr.-nő. Azt mondta, nagyon sok elismert művész, zenész, író, tudós, feltaláló lesz felnőtt korára a születési autizmussal küzdők közül számos ember. Mindjárt sorolt is, festőművész -től államfőkig embereket, akikről neki, mint szakembernek tudomása van. Sok -sok szeretetet és türelmet igénylő feladat a felnevelésük. Azt is észrevettem, hogy sokkal de sokkal több szeretetet adnak vissza, mint az átlagos módon cseperedő gyermekek. Sok erőt, egészséget, türelmet kívánok Önnek is, hogy sokáig tudjon ennek a csodálatos kis léleknek a támasza lenni. Üdvözlettel Cs. I.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.