Videó – Czippán Anett szörnyű fájdalmakat él át

Czippán Anett immár kétgyermekes anyuka, ugyanis november végén adott életet második kisfiának, Somának.

A szülés óta először látogatott el a FEM3 Café stúdiójába, ahol többek között arról is mesélt, hogyan teltek az ünnepek, és milyen tabutémákkal találkozott a szülés kapcsán, amikről úgy gondolja, igenis kell beszélni, mert mint mindennek, az anyaságnak is vannak árnyoldalai. Anett számára ugyanis borzalmas fájdalommal jár a szoptatás, de mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető leghosszabb ideig tudja anyatejjel táplálni kisfiát.

A videó megtekintéséhez kattints a képre!

Czippán Anett a közösségi oldalán is posztolt a fájdalmas szoptatásról, mert fontos számára, hogy nyíltan felvállalja az anyaság nehézségeit.

Tartsatok ki csajok! Ha a szoptatásról olvasunk, valahogy mindig olyan csodálatos képeket láthatunk illusztrációként. Ahol a baba és a mama elképesztő harmóniában van. Meghittség és szeretet árad ezekből a fotókból. Arról olvasunk, azt halljuk, hogy ez fantasztikus dolog. Fontos az anyatej, no meg az a földöntúli kapcsolat, ami ilyenkor egy édesanya és gyermeke között kialakul. Így is készülünk rá.

Nos, én megtapasztaltam, hogy sajnos a valóságban sokaknál másképp alakul. Szúró, égető fájdalom, sebek és mellgyulladások. Amelyekről nyíltan sose beszélünk. Én úgy döntöttem, posztolok egy valós képet, ami lehet, hogy sokak szemében visszatetszést kelt, de ha kell, elsőként felvállalom, hogy bizony a szoptatás őrületesen fáj. Ez ilyen, nincs mit tenni, ki kell tartani. Nehéz az etetés, de mindent megteszek, hogy anyatejjel tápláljam a gyermekem, akármit kibírok, mert szeretném én is átélni a csodát, amiről sok anya mesél.”

Forrás: FEM3


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.