Vakon kóstolt Kárász Róbert és Müller Attila

Próbára tették ízlelőbimbóikat a hírességek: bekötött szemmel zsűrizték a IV. Nemzetek Sajtversenyének hazai elődöntős sajtjait, amelyek közül a legnépszerűbb finomság képviseli Magyarországot a nemzetközi mezőnyben.

Különleges sajtkóstoláson jártak a sztárok: Kárász Róbert, Sütő Enikő, Madár Vera és Müller Attila látássérültekkel együtt bevállalták, hogy egyik érzékszervüket, a látásukat kizárva, kizárólag az ízlelésükre hagyatkozva zsűrizik hazánk sajtjait.

A SZEGA Market immár negyedik alkalommal rendezi meg a Nemzetek Sajtversenyét, melynek idén két különlegessége is van: nyilvánossá tették a hazai elődöntőt, melyben kilenc hazai sajt versenyez a legjobb magyar sajt címért; valamint kiemelt figyelmet fordítanak a társadalmi felelősségvállalásra. Ezért több módon is támogatják a Mozdulj! Közhasznú Egyesület hagyományos Balatonkerülő tandemtúráját, amelyhez Kárász Róbert is csatlakozik idén.

sajtverseny1

Kevesen tudják rólam: nagyon szeretem a sajtokat, sőt, egy kedves barátomnak köszönhetően elég jól ismerem őket. Örülök, hogy egyre több magyar sajt kezd felzárkózni a nemzetközi élvonalhoz. Különleges élmény volt vakon kóstolni, mert egy csomó információt ki tudtam zárni, nem befolyásoltak a külső tényezők, jobban tudtam koncentrálni az ízekre és illatokra. Alapvetően az illatos, lágy sajtokra adtam magas pontszámot, inkább a különleges, jó ízeket szeretem” – mesélte a műsorvezető, aki maga is fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, ezért vállalta el a tandemtúra fővédnökségét. – „2011 óta foglalkozom társadalmi célú programokkal, többek között megnyitottuk a Premier KultCafét, ami hazánk legnagyobb fogyatékossággal élőket foglalkoztató munkahelye. Itt találkoztam először a Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnökével, aki mesélt az egyesületről és a balatoni biciklitúráról, és azonnal megtetszett a kezdeményezés. Számomra a hétköznapok során a legboldogabb pillanatok azok, amiket a kávézóban tudok tölteni a kollégáimmal, ez tölt fel igazán. Hasonló érzésekkel várom a túrát is” – mesélte Kárász Róbert, aki a sajtkóstolást követően kipróbálta, milyen is tandembiciklivel tekerni.

sajtverseny2

A rendezvény másik fővédnöke Agárdi Szilvi énekesnő lesz, aki látássérültként pontosan tudja, milyen érzés, amikor az ember a látását kizárva, más érzékszerveire hagyatkozik.

Nem eszem mindennap sajtot, de szeretem a tejes finomságokat. A kilenc sajt között nem is volt egyforma: az elején inkább a sztenderd ízeket éreztem, aztán egyre különlegesebb sajtok kerültek a tányérunkra. Én is olyan vagyok, mint a magyarok többsége: az alap ízeket szeretem, és sokszor nem is merek bevállalni újdonságokat. Ezért is örülök, hogy a SZEGA Market meghívott erre a sajtkóstolásra – kicsit kitoltam a határaimat” – árulta el Szilvi, aki szintén részt vesz a Balatonkerülő tandemtúrán. – „Az egyesület elnöke, dr. Tálos Marianna kért fel, hogy legyek a rendezvény fővédnöke, és mivel én magam is gyakran tandemezek, szívesen vállaltam el. Hatalmas boldogság számomra, hogy itt mindenki egy jó célért fog össze: azért, hogy a sérült és nem sérült emberek együtt mozoghassanak és szórakozhassanak. Így nem volt kérdés, hogy támogatom az egyesületet” – tette hozzá az énekesnő.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.