Tücsi: „Most minden sínen van az életemben!”

Hogyan hangolódjunk kisbabánkra az első hónapokban?

Alig fél éve, hogy a műsorvezető, Tücsi és a párja, Sofron István jégkorongozó szülők lettek. Még most is élénken él az emlékezetükben, hogy a tündéri Narával való hazatérés pillanata az öröm mellett mennyi bizonytalanságot és szorongást okozott a számukra.

Mikor etessék? Hogyan öltöztessék, fürdessék és ápolják a kicsi selymes, puha bőrét? Ilyen és ehhez hasonló kérdések kavarogtak a fejükben. Most a boldog és sugárzóan gyönyörű édesanya megosztja velünk tapasztalatait az első hetek „nehézségeiről”.

Az újszülött érkezése alaposan felforgatja a jól megszokott családi rutint. A kisbabával együtt érkezett feladatokhoz pedig kétségtelenül alkalmazkodni kell, ami persze koránt sem könnyű feladat, még ha a világ „legszebb munkáját” végezzük is. A korai ébredések, etetések, altatások, éjszakai felkelések és a megszámlálhatatlan pelenkázás monotonitása próbára teszi még a kötélidegzettel rendelkező szülőket is, de egy mosoly a kisbabánktól képes feledtetni a mindennapok fáradalmait.

Tücsi és a válogatott jégkorongozó párja a féléves kislányuk, Nara körüli teendők megfelelő szétosztása mellett tették le a voksukat. Ez nagyban megkönnyíti a dolgukat, hiszen együtt sokkal hamarabb végeznek a baba körüli teendőkkel, így utána a közös pihenés is sokkal édesebb.

Nem volt könnyű megszokni az állandóságot, hiszen Nara előtt az életünkben minden esetleges jelleggel alakult. Ha kedvünk volt, akkor este elindultunk a Balatonra, de egy kerti partiba való meghívásnál sem volt kérdés soha, hogy azonnal induljunk, mert ott a helyünk. Most már mindent előre kell tervezni és Nara napirendjéhez igazítani, de egy cseppet sem bánom ezt. Az első pár hétben nagyon figyeltem őt, mikor mit jelez. Ennek köszönhetően alakítottam ki a napi rutinunkat, ami tökéletes működik. Ma már szinte egy svájci óra pontosságával tartja ezt és jelez, ha „feladat” van. Most úgy érzem, hogy minden sínen van az életemben. Hamar sikerült egymásra hangolódnunk” – mesélte a szépséges modell, aki azt is elárulta, hogy jelenleg szinte mindent közösen csinálunk Sofival. – „Az első nyolc hétben sajnos nem mindig volt így. Éppen akkor volt a jégkorongbajnokságban a rájátszás majd világbajnokság Kazahsztánban, ezért nagyon keveset volt velünk itthon Sofi. Most nyáron szünet van, így az időnk nagy részét hármasban töltjük.

A szülők nagy gondot fordítanak Nara bőrének ápolására, amelynek fontos eleme a popsi védelme, hiszen nedves, meleg környezetben sokkal hamarabb alakulhat ki irritáció vagy pelenkakiütés. Szintén fontos számukra a fürdetés utáni olajozás, ami után elengedhetetlen a popsikrémezés, így a Sudocrem kenőcs használata sosem marad el az esti rutinnál.

“A fürdetés az, amit mindig ketten csinálunk, de azért ott is munkamegosztás van. Egyikünk a vizet készíti elő, a másik levetkőzteti Narát. Majd a pancsolás végeztével, míg Sofi olajozza kislányunk testét és bekrémezi Sudocremmel a popsiját, addig én előkészítem a terepet az alváshoz” – mesélte Tücsi.

Fontos, hogy a friss szülők segítsék egymás a kisbabájuk körüli teendőknél, mint ahogy az édesanya tehermentesítése is elsődleges, főként az első hetekben. A kisded körüli, megfelelően szétosztott feladatok a bőr védelmétől kezdve az etetésen át, egészen az altatásig pihentebb szülőket és ezáltal kiegyensúlyozott babát eredményeznek. Hiszen ismerjük a mondást: „boldog szülő, boldog gyermek”.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.