Szülés előtt is a gyermekekért harcol Tápai Szabina

Az év sportitalát gyártó cég, az R-water Kft. kezdeményezésére könnyen mondott igent Tápai Szabina, hiszen hamarosan két gyermekes anyaként még érzékenyebben értintik a gyerekek és az ő támogatásuk.

Az akasztói vállalat felhívására, minden szabályosan bemutatott fekvenyomás vagy húzóckodás után 50 forinttal támogatta a Szegedi Gyermekklinika betegeit. A megmozdulás olyanannyira sikeres volt, hogy több, mint 1500-an vettek rajta részt, és összesen 1 millió forint gyűlt össze, amelyből a klinika 1 db monitort vásárolt, mellyel a gyerekeket tűszúrások nélkül tudják megvizsgálni, illetve 1 db inkubációs eszközt, amely már kijelzővel rendelkezik, így megkönnyítve az inkubátoros babák vizsgálatait.

Tápai Szabina a nagylelkű kezdeményezésről így nyilatkozott:Sportolóként fontosnak tartom, hogy olyan dolgok mellé álljak, amelyben valóban hiszek, így a sportital arcaként nem volt kérdés, hogy teljes szívvel részt veszek én is ebben az összefogásban, főleg, hogy lassan kétgyermekes anyaként, nekem is mindig borzasztó élmény, amikor hallom a saját gyerekem sírni egy-egy tűszúrásnál. Ilyenkor csak arra tudok gondolni, bárcsak átvehetném tőle ezt a fájdalmat… Nagyon jó érzés, hogy ezeknek a beteg gyerekeknek, ha csak egy kicsit is, de segíteni tudtunk, legalább annyival, hogy a gépek segítségével megkíméljük őket a napi injekcióktól, amivel az állapotukat ellenőrzik.”

A Szegedi Gyermekklinika már régóta szeretett volna ágymelletti, de transzport közben is használható monitorokat beszerezni, mellyekkel fájdalmas, invazív beavatkozás nélkül tudják folyamatosan monitorozni a beteg gyerekek légzéshatékonyságát. Az eszköz nemcsak a vér oxigéntelítettségét méri, hanem a kilélegzett levegő szén-dioxid tartalmát is. Nagy öröm a klinika számára, hogy az akasztói cég támogatásával három ilyen géphez is hozzá tudtak jutni, így könnyítve meg a beteg gyermekek vizsgálatait és mindennapjaikat.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.