Szekeres Nórit mese-függővé tették gyerekei

Rengeteg agresszió, ostobaság folyik nap, mint nap a televízióból. A gyerekek még más szempontok szerint választanak kedvenc műsort, ezért a szülőnek kell résen lenni. Szekeres Nóri tudatosan neveli gyermekeit, nagyon odafigyel arra, hogy mit néznek a képernyő elé ülve. Ennek érdekében akár a csinos műsorvezető azt is bevállalja, hogy Noával és Milánnal együtt tévézik.

Nóri elárulta, vannak olyan mesék, amelyekről inkább lebeszéli gyermekeit. De akad olyan csatorna is, amit nyugodt szívvel enged nézni a kicsiknek, sőt egy-két sorozatért ő maga is rajong.

szekeres_nora„Mai napig igénylik a gyerekeim, hogy együtt nézzünk meséket, hiszen egészen kicsi koruktól kezdve ehhez szoktak hozzá. Amellett, hogy egy közös élmény, így lehetőségem van arra is, hogy felügyeljem, hogy milyen tartalmak jutnak el hozzájuk és mennyi időt töltenek a tévé előtt. Figyelek arra, hogy milyen mesékre kattannak rá, ha valami nagyon „agysorvasztó” vagy erőszakos, akkor próbálom őket meggyőzni arról, hogy válasszanak inkább mást” – magyarázta Nóri.  – „Imádják a srácok a Nickelodeont, és az a legjobb, hogy egészen kicsiktől a nagyobb gyerekekig mindenki megtalálja a számára szórakoztató műsorokat. A Spongyabob örök kedvenc, a Robot és Mumus pedig az újdonság varázsával hat, bár Noa szerint kicsit bizarr elképzelés, hogy egy szörny és egy robot zenei karriert fut be. Tavaly az Aang Legendájából pedig egyetlen részt sem hagytak volna ki” – tette hozzá a műsorvezető, aki novemberre várja harmadik gyermekét.

Nóra persze maga is élvezi a közös programot, hiszen lelke mélyén minden felnőttben ott lapul a gyerek. A Spongyabob, a Robot és Mumus és az Aang Legendája a Nickelodeon adásán látható.

Forrás: