Schobert Lara táncolva üzen a HPV elleni védőoltásért

Schobert Lara és sok tinisztár készített Musical.ly videót a humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltás népszerűsítéséért. A tinisztár a kamaszok körében kedvelt TikTok közösségi médiafelületén tett közzé kisvideót, amiben az ingyenes oltásra hívja fel a 14 éves lányok figyelmét.

Lara már megkapta a védőoltást, amelyről szüleivel, Rubint Rékával és Schobert Norbival közösen döntöttek.

A Mályvavirág Alapítvány legújabb kampányában a 12-13 éves lányokat szólítja meg a legnépszerűbb musereken keresztül: Nagy Liza, Ómolnár Nelli és Szender Milán közös videójában arra hívja fel a figyelmet, hogy a lányok beszéljenek a védőoltásról a szüleikkel, és tájékozódjanak az oltással kapcsolatban. Az önkéntes, térítésmentes védőoltást 2018. szeptember 12-ig igényelhetik a 12. életévüket betöltött, 7. osztályos lányok szülei.

Lara videója itt tekinthető meg: 

http://vm.tiktok.com/crNqt/

Több, mint egymillió tini követi összesen azt a három Musical.ly sztárt, akiket a Mályvavirág Alapítvány felkért, hogy szóljanak a hetedik osztályosokhoz. A szülőknek mindössze másfél hetük van eldönteni, kérnek-e lányuknak ingyenes HPV elleni oltást, tehát a napokban dönteniük kell. Ezért a videóban a Rudimental These Days című dalára készített videót Nagy Liza, Ómolnár Nelli és Szender Milán. A Mályvavirágok rendhagyó kezdeményezésének célja, hogy a szülők és a tinik beszélgessenek az oltásról, és közös családi döntés szülessen róla.

„A méhnyakrák megelőzése nem mindennapi téma a 12-13 évesek között, ezért olyan közösségi platformot választottunk a tinik megszólítására, ahol a saját nyelvükön, a saját kedvenceinktől hallanak a HPV elleni védőoltásról. A három tinisztár teljesen önállóan találta ki a videó tartalmát, amit saját Musical.ly oldalukon osztottak meg összesen közel egymilliós követőtáborukkal. Az Alapítványnál mindig arra törekszünk, hogy a lehető legkreatívabb és leghatékonyabb módon juttassuk el üzenetünket a célközönségnek, ezért esett a választásunk most a tizenévesek körében népszerű Musical.ly-re” – mondta el Tóth Icó, a Mályvavirág Alapítvány elnöke.

Évente több, mint 400 nő, édesanya, feleség, barátnő hal meg méhnyakrák miatt Magyarországon, miközben ez az egyetlen olyan rosszindulatú daganatos betegség, amely védőoltással és rendszeres szűréssel szinte teljesen megelőzhető lenne. A kilenckomponensű, HPV elleni védőoltás a méhnyakrák mellett további HPV okozta betegségek kialakulásának kockázatát is nagymértékben csökkenti, így például a végbélrákét, szeméremtestrákét, nemi szervi szemölcsökét. A HPV elleni védőoltást – térítés ellenében – fiúk, férfiak is megkaphatják, az ő esetükben a végbélrák ill. a nemi szervi szemölcsök megelőzése az elsődleges cél.

A Mályvavirág Alapítvány két fő célkitűzése a méhnyakrákos nők gyógyulásának segítése és a megelőzés fontosságának tudatosítása. Gyógyulást segítő programja segítséget nyújt a műtétek utáni felépülésben, az életminőség javításában; klubtalálkozói lehetőséget biztosítanak a betegségből gyógyulóknak, hogy erőt meríthessenek egymás pozitív tapasztalataiból. Szorosan együtt dolgoznak a méhnyakrákkal, petefészekrákkal foglalkozó szakmával, intézményekkel is. Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét hazai rendezvénysorozatának főszervezői. Számos rendhagyó és kreatív kampány fűződik az Alapítvány nevéhez, amelyekben a szűrések, a HPV teszt és a védőoltás fontosságára hívják fel a figyelmet.

Ezt a programot (részben) az MSD támogatta. A Musical.ly alkalmazás 2018. augusztus 2. óta TikTok néven érhető el. Az ingyenes HPV elleni védőoltás a 7. osztályos lányok részére a nemzeti immunizációs program része.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.