Pataki Zitát ledöntötte a COVID

Pataki Zita egyetlen mondatot sem tud elmondani köhögés nélkül. Az RTL Klub népszerű időjósa napok óta küzd a koronavírussal. Most elárulta, hogy van és miként igyekszik átvészelni a betegséget.

Embertpróbáló napok vannak Pataki Zita mögött, aki még mindig értetlenül áll azelőtt, mikor, hogyan kaphatta el a koronavírust.

„Mindig fokozottan figyeltem, minden biztonsági- és óvintézkedést betartottam, így fogalmam sincs mikor és honnan kaphattam el. Mikor pozitív lett a tesztem aggódtam a kollégák miatt, hogy esetleg másnak is átadhattam a vírust a tünetmentes időszakban. Szerencsére erről szó sincs, negatív a tesztjük. Nagyon jól esik, hogy a távolból is gondolnak rám, folyamatosan írnak, hívnak, ahogy a barátok, családtagok is” – mondta a 95.8 Sláger FM-en az időjós, aki minden praktikát bevet a gyógyulás érdekében.

„Sajnos egyetlen mondatot sem tudok elmondani anélkül, hogy ne köhögjek. Most megfázás-szerű tüneteim lettek, inhalálok és sós vízzel is gargalizálok, hogy elősegítsem a gyógyulást. Amikor süt a nap kiülök kicsit a kertbe napozni, igyekszem optimistán előre tekinteni” – árulta el Pataki Zita, aki nem tagadja, megijesztette a vírus.

„Félelmetes ez az egész, hiszen az ember hallja a híreket. Nekem szerencsém van, hogy „csak” ennyivel átvészelem, de az, hogy egyre fiatalabbak is elkapják, sokkal súlyosabb állapotba kerülve, félelmetes. Pláne úgy, hogy a karanténban beszűkül az ember tere, nehezebb a levegővétel… Számomra ez az egész csak még jobban rávilágít arra, hogy imádok élni, szeretnék még hosszan élni, mindent igyekszem megtenni, hogy így legyen” – tette hozzá az időjárás-jelentő, aki eközben lelkileg is nagy utat jár be.

Nemrég tudtuk meg, hogy a falu legközkedveltebb Laci bácsija 80 évesen elment. Ő nem bírta ezt a nagy terhelést, amit a vírus a szervezetre gyakorol. Szinte ugyanekkor tudtam meg, hogy a barátnőm babája megszületett. Az élet akkora körforgás. A nap egyik részében sírtam, a másikban mosolyogtam a babafotókat nézve. Mindenki ezért a csodáért küzd, hogy hosszan élvezhessük az életet. Ez a járvány erre és arra is felhívja a figyelmet, hogy az ellenségeskedés ne legyen, ne legyen egyik ember, a másik farkasa. Egy sorsközösségben vagyunk most” – tette hozzá a Sláger Reggel műsorvezetőinek Pordán Petrának és Somogyi Zoltánnak Pataki Zita.

Videó – Pataki Zita számára fontos, hogy segítsen

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.