Ördög Nóriéknál a dinnyézés családi program

Ördög Nóri hosszú közös múltra tekint vissza egyik kedvenc nyári gyümölcsével, a görögdinnyével, hiszen nagyszülei dinnyeültetvényén már gyerekkorában rajongott az ízéért. Most pedig gyermekeivel, Micivel és Vencellel együtt élvezi a lédús magyar dinnyét, minden este a teraszon.

A TV2 kétgyermekes sztárja, Ördög Nóri és férje, Nánási Pál szinte minden este görögdinnye partival zárják a napot a teraszon, ahol a gyerekek is kedvükre falhatják a gyümölcsöt.

„Amikor Vencel is beszáll a dinnyeevészetbe, akkor ott kő kövön nem marad, úgyhogy a dinnyeevés nálunk délutáni-esti program. Kimegyünk a teraszra, és hagyom, hogy mindent összemaszatoljanak, összedinnyézzenek, aztán be a kádba! Majd miután lefeküdtek aludni, nekiállok felsikálni a cukros-dinnyés foltokat a teraszon” – meséli a családi dinnyerutint a műsorvezetőnő. Ezt az egészséges, lédús finomságot pedig természetesen egyáltalán nem kell beleerőltetni a gyerekekbe. Sőt, a kétéves Mici számára a vásárlás már egyet jelent a dinnyevásárlással, és a tökéletes dinnye kiválasztását mindig személyesen felügyeli.

SZG_5929

Nóri ugyan gondolkodás nélkül megeszi a dinnye magját is, a gyerekeknek azért még kimagozza és felkockázza a görög- és sárgadinnyét is. Most azonban Rácz Árpád zöldség-gyümölcs szakértő több olyan trükköt is mutatott neki, ami kapóra jöhet a jövőben: például sokkal egyszerűbb nem hosszában félbe vágni a görögdinnyét, hanem keresztbe, a hosszú háromszög alakú szeletekkel pedig a gyerekek is könnyen elbánnak, és nem kell mindig körbefaragni nekik a gyümölcsöt. Ördög Nóra azt is megtudta, mi alapján lehet biztosan megállapítani, hogy érett-e a sárgadinnye: ha a szára körül kis repedésesek látszanak és illatos, a túlsó végén pedig a virág helye kicsit puha, nem lehet mellényúlni. Ha pedig megvan a tökéletes sárgadinnye, meghámozva és kimagozva bármilyen finomság tölthető bele, mint például gyümölcssaláta, fagylalt, vagy éppen mindkettő.

Forrás: