Mihályi Rékát megszólják, mert túl vékony

A tomboló nyárban lekerülnek az óvón takaró ruhadarabok, ám nem mindenkinek a napfényre kerülő plusz kilók okoznak gondot. Az is problémát jelenthet, ha netán túl vékony valaki.

De sovány vagy! Minden rendben van? – teszik fel gyakran a kérdést Mihályi Rékának. Pedig a Barátok közt szikáran izmos fitnesz edzőjeként csábító szereplője, vagy, mint a Group’ N’ Swing együttes nőiességében ragyogó gyönyörű dívája, a nagyközönség előtt is bizonyítja: Igen, minden rendben van. Talán az embereknek jobban feltűnik, ha valaki filigránabb az átlagnál, mint ha a megszokott többlet súllyal bír, és ez máris gyanakvásra ad okot.

A fiatal énekesnő köszöni, ennél jobban soha nem érezte magát. És erre minden oka meg is van, sikeres a munkájában, egy gyönyörű kislány boldog anyukája. És alig 5 hónappal a szülés után alakja szinte olyan, mint előtte. El tudjuk azt képzelni, hogy Rékának pont ez a problémája? Sovány, és bármennyit ehet, ezen semmi sem változtat. De már a furcsa kérdések sem zavarják, nem izgatja, ha valaki túl vékonynak tartja, ma már büszke alkatára, ám valóban volt oly időszak, amikor kifejezetten szenvedett emiatt.

„Tini kislányként társastáncoltam és rettenetes komplexusaim voltak. Úgy éreztem, olyan vagyok, mint egy pálcika, nyakig érő lábakkal és nulla női idomokkal. Amíg nem kezdett nőiesedni az alakom, egy rémálom volt testhez simuló ruhában kiállnom a színpadra. Sokszor édesapám adott önbizalmat a humorával. Volt egy szokása, a nézők között állva rajzolt nekem a levegőbe egy “D” betűt, ez jelentette azt, hogy neki is csontos a térde és oldalról „D” betűnek látszik és ne aggódjak, nem vagyok egyedül. Ilyenkor mindig belül kuncogtam és átlendültem a dolgon. Magas szikár vékony ember volt az alkatom is neki köszönhetem” – meséli Réka.

A genetika mellett az énekesnő tudatosan is él, napjában többször eszik keveset, ha teheti gyalog vagy kerékpárral jár, lift helyett a lépcsőt választja és ha akad egy kis szabadideje gyerekkora kedvenc süteményeit készíti el. Az egykori komplexusokkal teli tini lányból, mára gyönyörű céltudatos nő lett, aki egyszerre áll helyt jogászként, csodált dívaként a színpadon, vagy színésznőként a kamerák előtt. Élete egyik legboldogabb periódusának mégis azt tekinti, amikor már nem a napi kötelező rutin volt a lényeges, eltűntek a régi szabályok, más lett a fontos egyedül.

„Amikor várandós lettem, alig értem el az ötven kilót” – mosolyog Réka. – “Szerencsére nem voltam émelygős típus, sőt olyan ételt is megkívántam, amitől azelőtt kifejezetten rosszul voltam. Érdekes, hogy az alma volt a legnagyobb kisértés. Képes lettem volna naponta bármennyit megenni, sőt már a boltban annyira kívántam, hogy alig vártam végre kifizessem! Tizennyolc plusz kilót sikerült begyűjtenem. Sokak szerint akkor néztem ki jól, de igazán nem ezt tartottam fontosnak! A jóisten ilyennek teremtett, anyai, apai ágon ezt kaptam, és megtanultam úgy szeretni magam, ahogy vagyok. Megérkezett Adél, aki egy tündéri kislány és én rég nem éreztem ilyen jól magam testileg és lelkileg.”

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.