Malek Andi receptje gerincsérv ellen

Az utóbbi hónapokban idehaza több koncertje is volt Malek Andreának. Ebben sem nemrég született kislánya sem a gerincsérve nem hátráltatja.

Csak kapkodtam a fejemet, hogy min csodálkozzak jobba? Azon, hogy a zongoránál lévő férjével, Walterrel, milyen összhangban vannak, vagy azon, hogy Andrea milyen szenzációsan konferál, vagy pedig… erről majd később.

Mikor észbe kaptam, hogy ezt megkérdezzem tőle, már megint Ausztriában volt, ahonnan gyereksétáltatás közben hívott vissza.

– Milyen jól konferálsz, van fogalmad erről?

A saját emlékeimben egy nagyra nőtt napközis vagyok! Világ életemben arra koncentráltam, csak énekeljem el a számomat és rohanjak ki. Egyszer a barátaim azt mondták, miért nem beszélsz olyan kedves csacskaságokat a mikrofonnál is? Megpróbáltam, viszonylag sikerült is, de azt még tanulnom kell, egyszerre ne akarjak öt mondatot mondani

– A kisbabával nem is voltál szülési szabadságon?

Őt is császárral szültem, ami nem volt nagy élmény. A műtét után kellett egy kis idő, hogy összekapjam magam.

– Boldog és bátor asszony benyomását kelted. A bátorságot a negyvenen túli szülés miatt érdemelted ki.

Igen, úgy érzem, most rendben vagyok. Szavakba nem merem önteni, mert becsap a villám. Mindenesetre olyan emberekkel vagyok körülvéve, akik sokat adnak nekem.

o0unu0gm

– Kicsit lihegsz.

Hegynek, vagyis inkább dombnak felfelé tolom a babakocsit. Léna-Szófia öt hónapos és mindenhol ott van, a fellépéseimen is, mert szoptatok. A koncerten is úgy mentem be a színpadra, hogy mellemről vettem le.

– Ezt nem láttam, csak azt, hogy a kislányt valaki „elszállítja”. Mondd, a komoly betegségek elkerültek?

Gerincsérvem volt vagy van?! Nem operáltatom meg, azt hiszem jógával megúsztam, ahova naponta járok. Ott tanultam, hogy fel kell térképezni a lelki hátterét a bajoknak. Egyébként is nagyon szeretem az ezoterikus dolgokat. A láthatatlan világ nagyon érdekel.

Megtaláltad a saját lelki hátteredet?

Meg. Vannak népi mondások, melyek nem véletlenek.  Mondják, hogy a vesébe lát valaki, vagy ha az ember túlterheli magát, leszakad a dereka. Az én lelki hátterem, az lehet, hogy egy ilyen családban, ahol mindenki tehetséges és zenés, bizonyítási kényszerem volt, hogy én is tudok valamit! Hogy viszem valamire, én is tudok felnőtt lenni, nemcsak gyereke ennek a családnak. Ezért túlvállaltam magam.

– Felértél a dombra?

Persze már lefelé haladok, már helyreállt a pulzusom.

– Mikor láthat ismét a hazai közönség?

Nemsokára, de hogy hol és miben az még titok!

Forrás: