Leukémiával kezelik Norvégiában Karl Erik Böhnt

A következő fél évben hazájában, Norvégiában kezelik Karl Erik Böhnt, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát.

A magyar szövetség (MKSZ) szerdai közleménye szerint a nemzeti válogatottal decemberben Európa-bajnoki bronzérmes norvég szakembernél egy év eleji vizsgálat során akut leukémiát diagnosztizáltak, amelynek azonnal megkezdték a gyógykezelését Oslóban.

A válogatottat 2011 augusztusa óta irányító Karl Erik Böhn, aki a jövő héten lesz 48 éves, a nyárig terjedő időszakig kezelései mellett a magyar csapat felkészítésének stratégiai-tervezési, elemző munkáját végzi.
A napi gyakorlati teendők, illetve a március 18-24., illetve a május 31.-június 9. között sorra kerülő válogatott hetek idején a közös felkészülések levezetése Siti Bea másodedző feladata lesz.

ErikBohn_6401

A tervek szerint a csapat a nyár elején Norvégiába utazik edzőtáborozni, ekkor – amennyiben gyógykezelése megengedi – Karl Erik Böhn személyesen is ott lesz a válogatottal.
"A Magyar Kézilabda Szövetség nevében teljes támogatásomról biztosítottam Karl Erik Böhnt" – hangsúlyozta Vetési Iván, az MKSZ elnöke.

"Mellette állunk, és amiben csak tudjuk, segítjük gyógyulását. Biztos vagyok benne, hogy Karl Erik fél év múlva egészségesen és teljes erővel folytatja majd munkáját a magyar női válogatott mellett, és – amennyire kezelése engedi – a következő hónapokban is aktívan dolgozik majd a csapat sikeréért."
A női válogatott biztos résztvevője a december 7. és 22. közötti szerbiai világbajnokságnak.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.