Lady Gaga kopaszodik?

Lady Gaga meglepő hírrel állt elő, a haja hullani kezdett, mert túl sokat festette és szőkítette azt.

A 24 éves divatikon-énekesnő polgárpukkasztó öltözködésével és védjegyévé vált platinaszőke hajával vonult be a köztudatba. A popcsillag természetes barna haját karrierje kezdete óta szőkítteti. Gaga elismerte, hogy hiányozni fog sötét hajszíne, mivel a sok festés miatt hulló tincseit most le kell vágatnia.

Kóros hajhullás

Nem mindenkinek hullik egyformán a haja, egyénfüggő, hogy ki hány szálat veszít el, másrészt az évszaktól is függ. Természetesen tavasszal vagy ősszel sem hullik egyformán a haj. Naponta 90-150 szál is kieshet anélkül, hogy annak valamilyen betegség állna a hátterében.

A kóros hajhullásnak többféle oka lehet. Ilyen tényező például a pajzsmirigy alul- vagy túlműködése, fertőzések például torok-, foggyulladás, vagy bizonyos gyógyszerek például a trombózis, a magas vérnyomás elleni készítmények használata. A betegség vagy a gyógyszer szedése után gyakran két-három hónap is eltelik, amíg a panasz jelentkezik. Ezért olyan nehéz pontosan meghatározni a kiváltó okot.

Lady_gaga

Egyéb külső hatások

Manapság a különböző eljárások, a festések, a szőkítések, dauerolások kíméletesebbek. Ez, persze akkor igaz, ha szakértelemmel rendelkező fodrász alkalmazza az eljárásokat. Ma már jó minőségű tartós és a hajszálat ápoló készítményekhez is hozzájuthatunk, melyek nem roncsolják a hajat.

Ettől függetlenül minden küldő beavatkozás – a hajfestés, a szőkítés, a dauerolás és a hajszárító forró levegője – károsítja a haj védőrétegét, így a hajszálak eltöredeznek, vékonyabb szálakra foszlanak szét, elfénytelenednek és kihullanak.

A hajnövekedésről

Bőrgyógyászati mintavétellel kimutatható, hogyan zajlik a haj növekedési ciklusa. Általában a hajszálak 80 százaléka növekedésben van, 2-4 százalék átmeneti állapotban, és 10-20 nyugalmi időszakban. Amennyiben az arányokban nagymértékű eltérés mutatkozik, következtetéseket lehet levonni a hajhullás eredetéről.

A Paparazzi sztárja azt tanácsolja rajongóinak, hogy inkább adják önmagukat, az a legjobb szépségtipp. "Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy. Ha másnak próbálod kiadni magad, az idővel unalmassá válik." – mondta.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.