Kutzora Edina énekesnő kés alá feküdt

Kutzora Edina énekesnő évek óta komoly fájdalmakkal élt, most jutott el odáig, hogy az orvosi beavatkozás mellett döntött.

A Yonderboi egykori, az Erik Sumo Band Band jelenlegi énekesnője csípőproblémája miatt fordult Prof. Csernátony Zoltán ortopéd sebészhez, aki a kevéssé ismert Lipogems módszerrel végzett kezelést nála.

“Alapvetően a problémát a gyerekkori csípőficamom okozza, a helyzetet pedig tetézi, hogy nálam ezt későn vették észre” – mondta el Kutzora Edina. – “Ezt a rendellenességet legkésőbb hat hetes korban szokták kiszűrni, de esetemben ez csak fél éves korban történt meg. Akkor sínben kezeltek, ezért annyiban meggyógyult, hogy nem alakult ki járászavar, de ami egyszer elmozdult a helyéről, az sajnos sosem lesz tökéletes, szinte elkerülhetetlen a korai kopás. 26 évesen, amikor a fájdalom és a sántítás jelentkezett, porckorongsérvet diagnosztizáltak nálam, ami valószínűleg csak következmény volt. Később jártam gyógytornára, de úgy 4-5 éve erősen megjelent a fájdalom. Ez sokszor a fellépéseket is nehezítette. Amikor a covid beütött, nem tudtam gyógytornászhoz járni, ez idő alatt sokat romlott az állapotom, és már aludni is nehezen tudtam.”

Kutzora Edina – Fotó: Elite Clinic

Edina ezért úgy döntött, hogy megműtteti a csípőjét. Az operációt Csernátony Zoltán Professzor végezte el Debrecenben, aki a műtét során Edina hasából zsírszövetet távolított el, majd a szövetekből származó tisztított, és nagy számú regeneratív képességgel rendelkező, aktivált sejtet tartalmazó szövetállományt befecskendezte a csípőjébe, hogy az ott lévő sérült porcszövetek megújulását segítse.

“A Lipogems műtét alapvetően négy betegcsoportnál jön szóba” – nyilatkozta a professzor. – “Az első csoportba a fiatal, profi vagy amatőr sportolók tartoznak, akik kisebb sérüléssel küzdenek. A második csoportba azok tartoznak, akiken előreláthatólag előbb-utóbb protézis műtéttel lehet csak segíteni, de annak még nincs itt az ideje. A harmadik kategóriába sorolom azokat a betegeket, akik már elszánták magukat a protézis műtétre, de valami oknál fogva egy darabig még nem kerülhet sor a beavatkozásra. A jelenlegi időszakban például a Covid járvány miatt nem történik meg a protézis műtét. Az utolsó csoportban pedig azok a személyek találhatók, akiket egyéb betegségük, vagy nagyon rossz általános állapotuk miatt nem lehet altatni. Van olyan 160 centiméter magas és 160 kilós páciensem, aki az eljárásnak köszönhetően újra képes segítség nélkül járni.”

Kutzora Edina – Fotó: Elite Clinic

Edina a műtét előtt tudott sétálni, azonban a probléma miatt bicegve, és a lábbeliket is meg kellett válogatnia, magas sarkú cipőt például nem viselhetett. A 45 perces műtétet követően szinte azonnal elhagyhatta a klinikát. A beavatkozástól azt reméli, hogy tünetmentes lesz, megszűnik a fájdalom, és ha újra szerveznek koncerteket, akkor a színpadon kizárólag az éneklésre tud majd koncentrálni.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.