Krizbai Teca biciklitúrára edz

Krizbai Teca komoly kihívás előtt áll: az énekesnő elhatározta, hogy részt vesz a Mozdulj! Közhasznú Egyesület Balaton körüli biciklitúráján. Teca tandembiciklin vág neki a távnak, de a tekerés mellett természetesen az énekelni is fog.

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület immár harmadik alkalommal szervez Balaton körüli biciklitúrát. A program célja, hogy a mozogni vágyó egészséges és mozgássérült emberek tandembicajok segítségével tapasztalhassák meg, milyen két keréken a világ. Az idei esemény arca Krizbai Teca, aki máris keményen edz a túrára.

„Korábban a Pillanat varázsa elnevezésű irodalmi esten találkoztam a Mozdulj! Egyesülettel, akkor hallottam először a Balaton körüli biciklitúráról és bevallom, azonnal megtetszett az ötlet. Szeretek tandemezni, bár eddig nem sokszor volt alkalmam kipróbálni, de izgalmas egy másik emberre bízni magam.

KrizbaiTeca

Már most nagyon készülök a túrára: otthon szobabiciklizni szoktam, így remélem, jól fogom majd bírni a távot. Igaz, én csak egy napig tudok a csapattal tartani, így is igazi kihívás lesz számomra. A táv letekerése után a Balatonalmádi Borfesztiválon a program arcaként két dalt is előadok, ezzel is népszerűsítve a mozgás, a közös mozgás élményét” – árulta el Teca, aki hozzátette: szívesen venne otthonra is egy tandem biciklit, hogy a barátaival is eljárhasson kikapcsolódni.

Az énekesnő jól tudja, hogy látássérültként mennyire fontos az, hogy a környezet elfogadja és segítse a fogyatékkal élőket.

„A vak emberek számára ugyan olyan fontos a mozgás, mint az egészségeseknek: nagyszerű ötlet, hogy együtt mozogjunk, egymásra legyünk utalva. A tandembiciklikkel való túrázás során teljes bizalmat kell kialakítani a vezetővel, hiszen ő irányít, ő diktálja a tempót, ő adja az instrukciókat. Jó lenne, ha minél többen megtapasztalnák, milyen különleges kapcsolat alakul ki két ember között egy ilyen program során, mert így a külvilág talán könnyebben tudná megérteni és elfogadni a látássérült embereket a mindennapokban is” – tette hozzá az énekesnő.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.