Kislánya tanítgatja Ördög Nórit

Egy kisgyerekkel nem könnyű – ezt Ördög Nóri kezdő szülőként most a saját bőrén tapasztalja meg. Kislánya, Mici csupán két hónapos, máris annyi újdonsággal lepte meg anyukáját, hogy neki is rá kellett jönnie: gyereknevelés közben épp a gyermek tanítgatja szüleit.

Ördög Nóri élete legboldogabb időszakát éli, hiszen napjai minden percét Mici tölti ki. Nórinak kezdetben az okozta a legnagyobb gondot, hogy minden igyekezete ellenére kislánya nem akart elaludni, és keservesen sírt, amikor szülei megpróbálták álomba ringatni. Szerencsére Nóri rengeteg ötletet kapott rajongóitól, akik anyukaként ugyanezeket a helyzeteket élték át.

„Az éjszakáink egyébként most már sokkal nyugisabbak, Mici megadóan belesimult a rendszerbe: fürdés után már csak egy kicsit sztrájkol az öltözködés miatt, de a vacsi már kellően kókatag hangulatban zajlik, és utána azonnal álomba is szenderül. A nappalaink is sokkal könnyebbek, mióta elfogadtam, hogy az én kislányom nem az a nagy alvó típus” – írta kismamablogjában a boldog anyuka.

Ördög Nóri azt sem tagadja: minden percben tanul valami újat kislányától a „Mici Egyetemen” – ahogy ő nevezi. Kezdő szülőként hamar rájött, hogy a gyermekneveléssel és gondozással kapcsolatos elképzelései a gyakorlatban teljes kudarcot vallanak, és azt is elfogadta, hogy olykor bizony kicsúszik a kezéből az irányítás.

„Ő Mici. Komoly saját akarattal. Csak kapkodom a fejem, hogy micsoda leckéket kapok itt egymás után sorban alázatról, türelemről és ehhez hasonló dolgokról. Kis tanítómesterem, Mici, minden napra tartogat valami izgalmas tananyagot, és így 2 hónap után is érezhető, hogy egyetlen percig sem fogok unatkozni, mire lediplomázom a Mici Egyetemen – kb. 18 év múlva” – írta Nóri.

Bár Nóri korábbi elképzelései arról, milyen trendi anyuka lesz a sikkes kisbabával a karjában megdőlni látszik, a műsorvezető ezt egy csöppet sem bánja. Mici boldog nevetése és gagyogása minden pillanatát megédesíti.

Forrás: