Fésűs Nelly: Ordítottam két fájás között

Az internet világában csak azt látjuk, hogy mindenki nevetve posztol a családjáról, a gyerekeiről, az utazásairól, az ételekről, és arról, hogy éppen mit reklámoz. De, hogy mi történik akkor, amikor nem forog a kamera?

Mi van, ha ordít a gyermekünk? És mi történik akkor, ha éppen sírógörcsünk támad egy újabb hiszti után? Hogy milyen is az az igazi anyaság, arról nem szólnak ezek az írások. Pedig nemcsak nevetünk, hanem sokszor sírunk és rettegünk. Nemcsak kívül, hanem belül is. Három anya három története jelenik meg a Született Anyák című könyvben, melyben kendőzetlen őszinteséggel mesélnek a hétköznapjaikról, az életükről tabuk nélkül, úgy ahogy eddig még soha.

„Ma is beleborzongok, amikor erre emlékszem, mert a gyermekem apja ujját majdnem leharaptam egy rossz mozdulat következtében, olyan fájdalmam volt. Ordítottam két fájás között, és már szinte a saját hajamat húztam, mert azt szerettem volna, hogy mielőbb vége szakadjon ennek. Ráadásul annyira kifáradtam, hogy két fájás között szabályszerűen elbóbiskoltam, már az orvos kérdezte, hogy jól vagyok-e, én pedig intettem, hogy minden rendben” – meséli Fésűs Nelly.

Szuletet Anyak

 

 

 

 

 

 

 

 

Lipcsei Betta épp második gyermekét várja. Bár nem tartja magát ijedősnek, és az ovis betegségek szerencsére igencsak elkerülték őket, egyszer mégis kórházba került a kisfia.

“Ami viszont nagyon megviselt és egy életre megjegyeztem, amikor kruppos roham miatt kórházba kerültünk Krisszel egy éves kora előtt. Elkezdett köhögni és fulladásos rohamok jöttek rá. Megállapították, hogy kruppja van és néhány napra beutaltak minket a kórházba...” – mondja Lipcsei Betta.

A könyv szerzője, Görgényi Gabriella megengedő a kislányával szemben. 

“Nem egyszer előfordult velünk, hogy társaságban bírálták Zoé cumizását, hogy két és fél évesen miért is van még a szájában az a műanyag valami? És az is megesett velünk, hogy megkérdezték tőlünk, mikor kezdjük már el nevelni Zoét, mert túlságosan anyás és ennyire nem ragaszkodhat egy gyerek az anyjához. Kérdem én, miért? Miért gondolja ezt? Miért kellene elvennem a gyerekemtől a cumit, ha őt az megnyugtatja. Egyébként sem cumizik egész nap, csak akkor, ha nyűgös vagy éppen aludni megy.  Nem fog cumizni tizennyolc évesen, azt garantálom. Viszont van egy olyan eszköz, amihez ő ragaszkodik, ez olyan neki, mint egy anyai ölelés, ami a legfontosabb a világon” – hangsúlyozza Görgényi Gabriella.

Olvasd el ezt is!

Videó – Fésűs Nelly számára ismeretlen a hiszti

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.