Esztergályos Cecília lefogy ha kell

A Jászai Mari-díjas Esztergályos Cecília most is tele van élettel, naponta mozog egy keveset és csak akkor fogyókúrázik ha egy szerep megkívánja

A művésznőt, ha meglátja az ember, nyomban mosolyra fakad. Lényéből színpadon innen és túl annyi pozitív energia árad, hogy muszáj örülni neki.

Mondd, még mindig lemész spárgába?

Nem mondom meg, hány éves vagyok, de a spárgát már elengedtem útjára. Viszont napi öt percet két kilós súlyzóval rendszeresen edzek. Kicsit fordulok, kicsit pördülök. És tíz hosszat megyek a kertbe, ami olyan 500 métert jelent.

Tartasz-e időnként diétát?

Soha. Csak akkor, ha muszáj lefogynom, ha nagyon meghíztam. Volt már olyan, hogy szerepért le kellett fogynom, és nosza, nekiálltam. A fogyásra a legjobb recept: nem enni! Délután 4 után csak folyadék.

Ha beüt a krach, orvoshoz vagy alternatív megoldáshoz fordulsz?

Ha bajom van orvoshoz. Mindenféle gyógymódot be lehet vetni, de azért lássuk be, ők azért végezték el az orvosegyetemet, hogy gyógyítsanak.

Biztosan nem voltál még igazi beteg.

Voltam, de nem beszélünk róla.

Mivel telik a nyár? Hol láthat majd a téged imádó közönség?

Munkával, mert munkamániás vagyok. Fellépek majd a Zsidó Nyári Fesztiválon az Orfeum című darabban. Megyek Földesre, mert van egy önálló estem, melyet odahívtak. A címe: Meddig vagyok!? Ebben az elmúlt 50-60 évemet mutatom be, hogy hol, mit játszottam. Legyen az fim, színház, tévé. De magammal viszem ilyenkor a kerámiáimat és a festményeimet is. Mondanom sem kell, hogy a bemutatás sok-sok öniróniával történik.

Két napos ez az előadás?

Ez jó! Egyébként dehogy! A leghosszabb eddig 2 órás volt. Nézd, a sokból könnyű keveset csinálni!

Most éppen mivel foglalkozol?

Befőzök. Most sárgabarackot, de az eper készen van már. Ja, és lecsót is tettem már el.

Csoda vagy!

Nem! Csak nagyon szeretek élni. Végem van, ha leülök.

Nyaralás?

Itthon. Feketefenyő erdő közepén lakunk, aki innen elkívánkozik az hülye. Vágyaim vannak! Ha megélem a 104. életévemet, akkor elmegyek Rómába sétálni!

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.