Eltűnt gyerek után kutatott Danics Dóra

A hazai mentőkutyák éves szinten több száz esetben segítik az eltűnt, romok alatt rekedt emberek kutatását. Sok esetben egy-egy bűnügy kapcsán a rendőrség munkáját is nagyban megkönnyítik. Hozzájuk csatlakozott a Mentőkutyák Világnapján az X-Faktor győztese, Danics Dóra is, aki így testközelből megtapaszthatta, hogyan dolgoznak a négylábú hősök. Az énekesnő Aquával, a világbajnok mentőkutyával hamar barátságot kötött.

A Mentőkutyák Világnapján a Telenor és a Magyar Vöröskereszt új okostelefonokra készült alkalmazást mutatott be, amely korszerű megközelítéssel segíti az eltűnt személyek felkutatását, a keresésben résztvevő szakemberek munkáját, és a hozzájuk csatlakozó önkéntesek koordinációját. Az appotAqua, a világbajnok mentőkutya és társai látványos bemutatóval avatták fel, amelyhez Danics Dóra is csatlakozott.  Az énekesnő maga is kutyatulajdonos, így rajongással figyelte a profi ebeket.

„Különleges élmény volt számomra a Mentőkutyák Világnapja, fantasztikus volt találkozni a hősies négylábúakkal. Én is kutyatulajdonos vagyok, Sári hat éve él velem, nagyon jó kutya, mindenhová magammal viszem, fotózásokra és forgatásokra is, egyszerűen imádja őt a kamera. Sári hallgat rám, de eléggé öntörvényű, ezért is volt döbbenetes élmény látni, hogy Aqua mennyire figyel a gazdája, Balázs László, minden szavára” – mesélte Dóra.

danics dora kutyusok

Az énekesnő egy eltűnt gyermek keresésének szimulációjában is részt vett.

„Egy elveszett gyerek után kutattunk a fák között, keresőláncba sorakozva. Érdekes volt látni, hogy a szakemberek hogyan végzik a munkájukat. A hétköznapi emberek talán nem is sejtik, hogy milyen szigorú szabályok szerint haladnak a kutatás során” – tette hozzá az X-Faktor győztese.

A szakemberek ezzel a bemutatóval szerették volna felhívni a figyelmet a négylábú hősökre is, akiknek az eltűnt személyek sok esetben az életüket köszönhetik. A kutatás-mentési bemutató végén a kutyusok a Telenor ajándékával, egy hatalmas kutyakeksszel ünnepelhették meg a Mentőkutyák Világnapját, amit a légimentők repítettek a helyszínre, ezzel is tisztelegve a különleges ebek előtt.

Forrás: