Depresszió: 10 sztár, akit már többször legyűrt a betegség

A hangulatzavar nem válogat

Lehetnek alaposan megfizetettek, szépek és sikeresek, mégis igen sokan küzdenek a depresszió lehangoló tüneteivel: íme azok a sztárok, akik kénytelenek kezeltetni magukat problémájuk miatt.

A depresszió a sztárokat sem kíméli. Azt hihetné az ember, hogy aki sikeres, gazdag és csinos, nem küzdhet hangulati zavarral. Pedig vannak jó néhányan. Akad olyan is köztük, aki már nem is él, s ezt részben a depressziójának köszönheti. Lássuk azokat a kedvenceket, akik hangulatzavarban szenvednek.

1. Dwayne Johnson: az egyik legjobban fizetett hollywoodi sztár, aki a Szikla becenévre hallgat, a közelmúltban beszélt nyíltan problémájáról egy brit lapnak. Mint mondta, a fájdalom és a küzdelem valós, a depresszió nem válogat. Dwayne-nek a saját anyját kellett megmentenie 15 éves korában, amikor az öngyilkosságot kísérelt meg. A színész szerint sok férfi hajlamos inkább magában tartani szenvedését, pedig depresszió esetén nagyon fontos segítséget kérni.

Fotó: 123rf.com

2. Katy Perry: a popsztár egy 96 órás Youtube-élő közvetítés során számolt be részletesen arról, hogy maga is a depresszió foglya. Mint mondta, azért tárulkozott ki a Terapeuta című műsorban, hogy rajongói ismerjék a másik énjét is és belássák: attól, hogy valaki ilyen betegségben szenved, még lehet sikeres.

3. Lady Gaga: a Poker Face népszerű előadója bevallása szerint egész életében depresszióval és szorongással küzdött. Az énekesnő nem szégyelli, hogy gyógyszert szed problémájára, s fontosnak tartja, hogy az emberek beszéljenek mentális egészségükről.

4. Kristen Bell: a csinos színésznő a főiskola óta depressziós, s a Motto weboldalnak azt mondta, úgy érzi, semmi sem tesz gyengébbé, mint ha mentális betegséggel küzd az ember. Azért vállalta fel nyilvánosan problémáját, hogy jobban rávilágítson erre a sokak életét megkeserítő rendellenességre.

5. Gwyneth Paltrow: a díjnyertes színésznő a szülés utáni depresszióra hívta fel a figyelmet, s tárta fel 5 hónapos küzdelmét a betegséggel második gyermeke világrajöttét követően. Gwyneth bevallása szerint úgy érezte magát, „akár egy zombi”. Nem fért hozzá a szívéhez és az érzelmeihez, mintha elveszítette volna velük a kapcsolatot. A szép sztár klinikai depresszióval is küzdött, miután édesapja 2002-ben meghalt.

Fotó: 123rf.com

6. Ryan Phillippe: Reese Witherspoon egykori férje egészen fiatalon lett depressziós.

„Ahogy idősödsz, azt hiszed, ez mérséklődni fog – a sajnálatos azonban az, hogy nem. Mintha egy vele születetten szomorú ember lennék” – fogalmazott a színész az Elle magazinnak. Phillippe a nyilvánosság előtt sosem mesélt részletesen problémájáról.

7. Ashley Judd: a csinos színésznő úgy érzi, „diszfunkcionális” gyermekkora volt. Elszigeteltnek és bizonytalannak érezte magát. Ennek eredményeképpen mély szomorúság vett rajta erőt már felnőttként. Kicsit jobban lett, miután 2006-ban kezelésre jelentkezett depressziója miatt.

„Túl sok fájdalmam volt, segítségre volt szükségem” – vallotta a sztár.

8. Sheryl Crow: a Grammy-díjas énekesnő mellrákkal és az agyában jelentkező, jóindulatú daganattal is megküzdött, de még ezek előtt depresszióval diagnosztizálták. Erősen melankolikusnak jellemezte magát.

Korán elkezdtem zongorán játszani, szükségem volt arra, hogy valamit érezzek” – mondta Sheryl Crow.

9. Jim Carrey: az egyik legviccesebbnek tartott színész ugyancsak depresszióban szenved. Nyíltan beszélt arról, hogy antidepresszánsokat szed és vannak „sötét napjai”. Jim tiszta, spirituális életet él, még kávét is ritkán iszik.

„Komolyan gondolom, hogy sem alkohol, sem drog nem jöhet. Az élet túl szép” – fogalmazott a 60 Minutes-nek Jim Carrey.

Fotó: 123rf.com

10. Robin Williams: a humoros szerepekben bizonyított színész 2014-es öngyilkossága mindenkit sokkolt. A népszerű, díjnyertes sztárt szintén depresszióval küzdött, de korábban alkohol- és kábítószerproblémái is voltak. Annyi bizonyos, hogy Robint Parkinson-kórral diagnosztizálták és a demencia valamely formája is jelentkezett nála. 2006-ban beszélt Terry Grossnak arról, hogy néha nagyon fent érzi magát, máskor nagyon lent. Sajnos az utóbbi győzött.

Forrs: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.