Benedict Cumberbatch “3-szor” kapott nikotinmérgezést a dohányzástól

Benedict Cumberbatch “3-szor” kapott nikotinmérgezést a dohányzástól egy film forgatásán.

A kutya hatalma című új filmben játszott szerepe kedvéért a viléghírű brit színész a módszertani színészkedés mellett kötelezte el magát, de ez sajnos elkezdett komolyan kihatni az egészségére.

 

Foto:wallpapercave.com

A 45 éves színész a filmben Phil Burbanket alakítja, egy durva, láncdohányos farmert, aki bántalmazza új sógornőjét, akit Kirsten Dunst alakít, és váratlanul beleszeret a fiába. Cumberbatch a forgatáson elkötelezte magát Phil figurájának tökéletes megtestesítése mellett, a bendzsójátéktól kezdve Dunst semmibe vételén át a bika kasztrálásának megtanulásáig.

A dohányzást is a film alapjául szolgáló könyvnek megfelelően próbálta, amelyben a szerző, Thomas Savage azt írja, hogy Phil mindig félkézzel “tökéletesen sodort” cigarettával látható. Ez  a jkarakter átvétel Cumberbatchnél többször is egészségügyi problémákhoz vezetett. “Nagyon nehéz volt” – mondta az Esquire-nek. “Szűrő nélküli sodort cigaretták, és folyamatosan csak szippantás szippantás után. Háromszor kaptam nikotinmérgezést. Ha sokat kell dohányoznod, az tényleg borzalmas”.

Az amerikai Drogellenes Nemzeti Intézet szerint a dohányzás lehet az első lépés, amely a későbbi drogfogyasztáshoz vezethet.

Kapu drog a nikotin?

A nikotinmérgezés a nikotin túlzott expozíciója miatt következik be, és többek között hányingert, hányást, megnövekedett szívverést, fejfájást, szédülést és fáradtságot okozhat. Súlyos esetekben görcsöket, légzési elégtelenséget, szívmegállást vagy kómát okozhat, és az orvosok gyakran használnak aktív szenet, hogy kivonják a szervezetből, az Amerikai Tüdőszövetség szerint. A láncdohányzással teli forgatási napok mellett Cumberbatch többnyire a fürdésről is lemondott, hogy megfelelően megtestesítse Philt. “Azt a bűzréteget – a dohányzással ellentétben – akartam magamon. Azt akartam, hogy az emberek a szobában tudják, milyen szagom van” – mondta. Cumberbatch felemás érzelmekkel küzdött, amiért elvállalta a szerepet. Az 1967-ben játszódó filmben Phil megküzd a szexualitásával, miután beleszeret Dunst fiatal fiába, és az emberek megkérdőjelezték, hogy miért Cumberbatch kapta a szerepet, aki köztudottan  hetero, és három gyermek büszke édesapja…

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.