Barack Obamának savas refluxa van

Barack Obamának savas refluxa van – közölte vasárnap a Fehér Ház szóvivője és az elnök orvosa.

A torokfájásra panaszkodó elnök szombaton alapos orvosi, egyebek között egy száloptikai és egy CT-vizsgálaton esett át. Ronny Jackson, a haditengerészet kapitánya, az elnök személyes orvosa szerint Obama reflux elleni kezelést kap gyomorsava csökkentése céljából.

A reflux-betegség a tápcsatorna felső szakaszának működési zavara, amely miatt a gyomorsavval és emésztőnedvekkel elkeveredett gyomortartalom (refluxátum) visszajut a nyelőcsőbe, és ott kellemetlen tüneteket okoz.

Az elnök 28 percet töltött a bethesdai Walter Reed Országos Katonai Egészségügyi Központban. Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője szerint a vizsgálatot nem altatásban végezték, ezért nem volt arra szükség, hogy Obama a hatalom gyakorlását ideiglenesen átadja Joe Biden alelnöknek. Biden ennek ellenére felkészült a feladatra.

obama

Jackson kapitány az elnökön májusban elvégzett általános felülvizsgálat után “kitűnőnek” ítélte meg az Obama egészségi állapotát.

A savas reflux és gyomorégés általában komoly mellkasi fájdalom kíséretében jelenik meg. Ennek oka, hogy a nyelőcső alsó záróizma ellazul, így a gyomor savtartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe. Előfordul, hogy a mellkasfájdalom mellett torokfájás vagy savas ízérzet jelentkezik. Ha a savas reflux komolyabbá válik, akkor gastrooesophagealis reflux betegség alakul ki.

A kezeletlen savas reflux legveszélyesebb következménye a nyelőcsőrák.

Fotó: Facebook.com

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.