A leggyakoribb halálok valamilyen szív- és érrendszeri betegség

A világon a leggyakoribb halálok valamilyen szív- és érrendszeri betegség – mondta a Semmelweis Egyetem rektora az M1 aktuális csatornán.

Merkely Béla hozzátette: Európában az emberek 40-50 százaléka valamilyen szív- és érrendszeri betegségben hal meg. A halálokok között a szívkoszorúér-betegség áll az első helyen.

Elmondta, szinte minden embernek vannak valamilyen felrakódások a koszorúerén. Fontos látni, hogy ezek mennyire veszélyesek. A megelőzés, a korai diagnózis, a rizikó meghatározása kiemelten fontos – emelte ki.

Fotó: 123rf.com

A rektort azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a szívelégtelenség megelőzésén dolgozik a Semmelweis Egyetem orvoscsoportja. Merkely Béla azt mondta: a szívgyógyászat szerencsés, mert az informatika és az orvostudomány is fejlődik.

Az egészségipar hatalmas piac, nincsenek országhatárok, 7 milliárd ember jelenti a piacot. Nemcsak az életüket szeretnék megmenteni, hanem egyúttal azt is elérni, hogy az egészségben eltöltött évek száma is nőjön – emelte ki a rektor.

Forrás: Napidoktor.hu


Egy válasz

 1. Budai Gyula

  A szívgyógyászat szerencsés, mert az informatika és az orvostudomány is fejlődik.
  Nagyon szép mondat és örulok is neki. A baj csak ott van kevés az orvos.
  Pár hete napokon át rosszul voltam, elmentem a körzetihez. Megvizsgált sőt kis hordozható kutyüjével EKG is csinált, ami nem túl jó eredmény mutatott.
  Azonnal beutaló a sürgőségire.
  Négyóra elteltével közölték vannak eltérések amik további vizsgálatot igényelnek és ez újabb 3,5-4 órát vesznek igénybe.
  Mivel így is este volt és látva tőlem szerencsétlen embereket is megkérdeztem az orvost muszáj-e most megcsinálni.
  Mondta beutalhat a területi kórházba párnapos kivizsgálásra, vagy intézhetem ambulánsan is.
  Az utobbit választottam. Azt ugyan nem gondoltam, hogy a kardiológiára nem kapok még időpontot sem. Már háromszor voltam időpontért és mindíg elfogyott.
  Most 14-én próbálkozhatok újra azaz két hét.
  Azt mondták ha rosszabúl vagyok hívjak mentőt.
  Ennyit a technikáról és az informatikáról.

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.