6 természetes módszer magas vérnyomásra!

A magas vérnyomás minden szempontból károsítja szervezetünket. A szívbetegségektől kezdve az idegrendszeri problémákig számos gondnak oka lehet. Ám vannak ellene természetes módszerek.

Amikor valakinél jelentkezik a magas vérnyomás, hamarosan további egészségügyi problémákra is számíthat. A magas vérnyomás nemcsak a szívbetegségek kialakulásával hozható összefüggésbe, számos módon károsítja a szervezetet.

A szívroham és egyéb betegségek is elkerülhetők azonban olyan módszerek használatával, melyekkel „természetes vizekre evezünk”. Hatékonyak és nincsenek mellékhatásaik. A korlátozásoktól a gyógynövényekig, a természetes módszerek sokasága lehetővé teszi, hogy hatásos technikákkal ismerkedjünk meg – és talán nagyobb előnyökkel – a vérnyomás szabályozásban.

1.Ecet

Természetes vízhajtó. Meglepően hangozhat, de az ásványi anyagban és tápanyagban gazdag ecetnek köszönhetően a vérnyomás hamar normalizálódik. Napi szinten alkalmazzuk az ecetet, megfelelő mennyiségben. Nagyjából 3 evőkanállal fogyasszuk naponta a kellő egészségügyi hatás érdekében. Az almaecet olykor túl fanyar az ízlelőbimbóinknak önmagában, ezért az ecettel megegyező mennyiségű vízzel hígítsuk.

2.Fokhagyma

Szintén érdemes naponta fogyasztani. Erőteljes, hatásos gyógynövény. Nemcsak a nyers fokhagyma, a fokhagyma krém is használható terápiás céllal. A kis gerezdek könnyen eszegethetők napi szinten. A koleszterinszint alacsonyabb lesz, mellyel a magas vérnyomást is csökkentjük.

fokh1000

A fokhagyma egyébként vízhajtó is – kontrollálja a só felvételét a szervezetben, szabályozza a só áramlását a pórusokban, vagyis segít fenntartani a keringés megfelelő formáját.

3.A só fogyasztását egyébként is korlátozni kell!

A só szervezetünk szabályozása szempontjából igen fontos. Azoknak, akik vérnyomás problémáktól szenvednek, a sófogyasztást mindenképp le kell csökkenteniük. A túlzott só a szervezetben a víz gyarapodását növeli és emeli a vérnyomás betegségek esélyét. Az erek hamar beszűkülnek, mely túlzott nyomást gyakorol a vénákra, a szívbillentyűkre.

A túlzott sóbevitel ezen felül kevesebb izzadást produkál. A csökkentett sófogyasztással az ozmózis folyamatát is szabályozni lehet.

4.Fogyasszunk létfontosságú tápanyagokat!

Számos tápanyag vonható be a napi étrendbe, melyek magnéziumot, kalciumot tartalmaznak. Segítenek megerősíteni a csontokat és szabályozni az immunrendszer működését. Csökkenthetik a koleszterinszintet, ami igen nagy előny. A vérrögöket és hasonló problémákat könnyen kiiktathatjuk, ha naponta fogyasztunk zöldségeket, gyümölcsöket. Egyenletes szívverést és megfelelő keringést érünk el velük.

5.Cayenne bors

A fűszerkedvelők szeretni fogják ezt a módszert! Természetes, de hatékony terápia a cayenne bors, jól kezeli a vérnyomást. Fogyasszunk belőle két teáskanállal, ugyanennyi hozzáadott mézzel. Így a keverék kellemes ízű és fogyasztható lesz, ráadásul előnyösebb egészségügyi hatást is elérünk! Keverjük össze vízzel és forraljuk fel, hogy hatékony és használható tinktúrát kapjunk. Hagyjuk hűlni egy ideig és utána fogyasszuk kiegészítőként. Tágítja a vérereket és csökkenti a szívbillentyűk korlátozottságát.

bors

6.Zeller lé

Természetes módszer a magas vérnyomás csökkentésére a zeller lé is. Napi rendszerességgel fogyasszuk: a levet a zeller levelekből nyerjük – hatásosabb, mint a sárgarépalé. A magas vérnyomást és más negatív hatásokat is elkerülhetjük, ha ezt a természetes kúrát alkalmazzuk a vérnyomás kezelésében.

Forrás: Adrina – Napidoktor.hu

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.