Stresszoldó önmasszázs?

A svéd vagy talpmasszázsról már mindenki tud valamennyit. Léteznek azonban különböző speciális masszázsok is. Komlósi Péter gyógymasszűr ezekről beszélt a Csak csajok műsorában.

A speciális masszázs magába foglalja a gerinc problémák kezelését, az ízületi kimozgatásokat, valamint a gyógyító-, frissítő- és relaxáló masszázs típusokat is.

Gyógymasszázs

Különböző izületi problémák, derék-, gerinc-, hát-, nyakfájdalmak, valamint lumbágók, akut, ill. krónikus porckorongsérvek szakszerű kezelésére ajánlom. Kiegészítő kezelésként a manuálterápiát alkalmazzuk, amely előhozza a rejtett feszültségeket, és teljessé teszi a gyógykezelést. Csökken az izületi gyulladások mértéke, a porckorong problémák (sérv) visszahúzódnak, enyhül az izomzat merevsége.

Gerincmobilizáció ismertebb nevén csontkovácsolás

Az elmozdult csigolyákat a helyére tesszük speciális technikákkal, ezzel oldva az izmokban létrejött blokkokat. A gerincproblémák, gyulladások csökkennek, a tartás feszültségektől mentessé válik. Oldódnak a stressz,a rossz tartás, egyoldalú igénybevétel, intenzív sporttevékenység, által okozott fájdalmak, gyulladások. Masszázs ideje: kb.15 perc.

Manuálterápia vagyis kimozgatás

Letapadt izmok, ízületek olajozottabb, könnyedebb működésére szolgáló terápia. Aktív és passzív kimozgatásokkal munkára fogjuk a letapadt izmokat, befagyott ízületeket. Alkalmazható pl. ízületi fájdalmak, befagyott váll szindróma, porckorongsérv, lumbágó, különböző ficamok kezelésére.

Az ízületek, izmok oldódnak, feszültségük csökken, tónusuk megváltozik, a gyulladásos folyamatok csökkennek, elmúlnak. Masszázs ideje: nincs konkrét idő – a problémától függ.

Frissítő-masszázs

Frissíti, tonizálja a testet, a fáradt izmokba életet lehel. Ajánlom az ülő vagy nehéz fizikai munkával egyoldalúan igénybevett és elgyötört test regenerálására. Fokozza az anyagcserét, frissíti a testet, üdíti a lelket, hatással van a bőr rugalmasságára is.

Relax-masszázs

A mindennapi stressz, idegesség, az egész napos rohanás oldására. Ajánlom azoknak, akik felpörgetett élet élnek, túlfeszített munkatempóban dolgoznak, egy kis nyugalomra, vagy csak az érintés varázsára vágynak. Nyugtatja az idegrendszert, oldja a testben és lélekben felgyülemlett, lerakódott feszültséget és stresszt.

Stresszmasszázs

Az emberek túlnyomó része állandóan siet valahova, ezért folytonos stresszben  élik mindennapjaikat. A rohanó életmód miatt nincs idejük az egyik  legfontosabb dologra: önmaguk kényeztetésére.

A stresszmasszázs segít ellazulni, oldja a mindennapok feszültségét, valamint az izmok spasztikusságát. Speciális ingerpontok nyomásával és masszírozásával oldjuk a testben és lélekben felgyülemlett stresszt. A kezelés alatt relaxációs zene segít az ellazulásban.

Egyedi és különleges stresszoldó masszázs

Ha nagy a nyomás a munkahelyén, vagy sok a feszültség a testében, esetleg úgy érzi, hogy menten szétpattannak az idegei, ajánlom figyelmébe egyedi kezelésünket, mely kifejezetten az idegrendszer harmonizálására az izmok ellazítására és a lélek megnyugtatására lett kifejlesztve. Speciális technikákkal és a megfelelő idegpálya-pontok nyomásával különlegesen ellazult állapotba fog kerülni teste-lelke egyaránt. Próbálja ki, nem fog csalódni.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.