Sosem késő az allergiás tünetek kezelése

Az allergiás tünetek enyhítése allergiaszezonban is lehetséges, ám valóban nem annyira hatásos, mint az időben elkezdett kezelések.

Becslések szerint a világ lakosságának kb. 25-40%-a allergiás. Nemzetközi előrejelzések azt mutatják, hogy az allergiások száma rohamosan növekszik; a WHO szerint 2015-re a világ lakosainak 50%-a lesz allergiás. – mondta el a megdöbbentő tényeket Dr. Gálffy Gabriella pulmonológus, allergológus, klinikai immunológus, egyetemi adjunktus a Semmelweis Egyetem képviseletében.

Allergiás tünetek kezelésének elkezdése

A legtöbben úgy vélik, hogy az allergiát az allergia szezon ideje alatt már késő kezelni. A szakértő pontosított a megfogalmazáson: nem optimális elkezdeni, de a kezelések nagy részével ettől függetlenül még enyhíthetőek a tünetek.

allergia41

A parlagfű és feketeüröm szezon július végétől szeptemberig tart. Aki allergiás a két növényre az jól teszi, hogyha a szezon beköszönte előtt legalább 2 héttel kezdi el a kezeléseket. Az említett két hét preventív (megelőző) időszak, amelyben felkészítjük szervezetünket az allergiát kiváltó tényezők támadására.

pollenallergia_vegleges5Az allergia gyógyítás, az allergiás tünetek kezelése sokféleképpen lehetséges. Az orvosok által felírt és végzett gyógymódok mellett már vény nélkül kapható gyógykészítményekkel is kúrálhatják magukat az allergiások. 2009 óta már korszerű készítmények is elérhetőek a patikákban. A vény nélküli készítmények (pl.: antihisztaminok) hatása sok esetben megegyezik a felírt gyógyszerekével. – szögezte le Dr. Gálffy Gabriella.

Ha valaki allergiás lesz és észleli magán a tüneteket, ám nem rögtön fordul szakértőhöz a problémával, úgy a gyógyszertárakban vény nélkül kiváltható gyógykészítményekkel enyhíthet a kínzó tünetein. Ám minden esetben érdemes szakorvos véleményét kérni és allergiatesztet végeztetni, hogy kiderüljön az allergiát okozó pontos tényező. Ugyanis lehet, hogy a beteg által gyanított ok téves és valami teljesen más oka lehet az allergiának és a tünetek megszűnnek, ha eltávolítja környezetéből az allergént.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.