Sós orrmosást az allergiásoknak!

A só tisztítja a légutakat és jótékony hatásával az allergiásoknak is enyhülést hoz. Ezt az állítást Dr. Neuwirth Tamás fül-orr-gégész támasztotta alá a Csak Csajokban.

Többféle sóterápia létezik. Dr. Neuwirth Tamás a kristálysóval foglalkozik, ami a 250 millió éves őstengerekből kikristályosodva keletkezett, majd befordult a réteg a Himalája alá. Ezért nagyon tiszta és jótékony energiával teli ez a fajta só. A hegyvonulat alól bányásszák ki géppel vagy kézzel. A kézzel való kifejtés jobb, mert úgy nem éri káros hatás, negatív rezgés.

A kristálysó gyakorlatilag egy 98 %-os tisztaságú nátrium-klorid (konyhasó) tömb, ami 2%-ban a periódusos rendszer összes más elemét tartalmazza. Ennek köszönheti gyógyító hatását. Pótolja az ionokat, csíraölő, plakkoldó, nyálkaoldó. Ezért minden légúti betegségre, bőrgyógyászati betegségekre és az allergia tüneteinek enyhítésére is kiváló. A sós környezet rendkívül hatékony az allergiakezelés szempontjából, így érdemes tengerparti nyaralást tervezni és allergiaszezon előtt, illetve alatt gyakran felkeresni sóbarlangokat.

A gyógyszertári orrba fújós készítmények helyett Dr. Neuwirth Tamás fül-orr-gégész szakorvos inkább a sós oldatos orrmosást ajánlja. Fontos, hogy ne spricceljünk, hanem mossunk, ugyanis az áramló folyadék sokkal jobban megtisztítja a nyálkahártyát.

Az allergia ördögi köre, hogy az allergén rátapad a nyálkahártyákra, melyen receptorok találhatóak. A nyálkahártya megduzzad, gyulladásos, allergiás folyamat alakul ki. A megnagyobbodott felszínen még több receptor található, amelyre még több allergén képes tapadni.

A gyógyszeres beavatkozások helyett érdemes sós oldattal mechanikailag tisztítani a nyálkahártyát, amely során lemossuk róla az allergéneket, kórokozókat. A felszabadult nyálkahártya megnyugszik, visszább húzódik. A kisebb felszínen kevesebb a receptor és ennek következtében jóval kevesebb allergén tud megtapadni.

A vizes orrmosás önmagában kevés, ugyanis az 1%-os sóoldat bejut az orrmelléküregekbe és maga a só regenerálja a nyálkahártyát.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.