Hogyan védjük szervezetünk a hideg ellen?

Atl Attila természetgyógyász elmondta, hogy ebben a zord időben milyen gyógynövényeket érdemes használni, hogy erősítsük az immunrendszerünket.

Mostanság a havas, szeles idő és a kemény mínuszok idejét éljük. Már tudjuk, hogy mire kell figyelnünk, ha nagyon hideg van, és nem akarjuk, hogy megfagyjon valamelyik testrészünk. De mit tehetünk szervezetünk belső védelmében? Gubás Gabi férje Atl Attila természetgyógyász elmondja praktikáit.

Gyógymód és védekezés egyszerre

„Főleg baktériumölő anyagokat érdemes használni.” – magyarázza Atl Attila – „Például grapefruitmag olaj, de fontos, hogy akik gyógyszert szednek, azok konzultáljanak az orvosukkal.” Koleszterincsökkentő gyógyszerhez például kimondottan tilos szedni. Ennek, oka, hogy kölcsönhatásba kerülhet a gyógyszerrel, ami megterhelheti a májat. Minden esetben higítani kell, pár cseppet vízben fel kell oldani.

Kiváló erősítő még a propolisz tinktúra. Ezt kimondottan valamilyen olajos anyagba, például mézbe kell tenni, mert 98 fokos alkohollal van oldva. Ha nem oldjuk fel szétmarhatja a nyálkahártyát. Vízbe sem szabad tenni, mert kicsapódik. Gabi saját praktikájukat alkalmazza, kenyércsücsökre csöpögtetik.

Az örök megoldás a citrom is használ. Vízbe vagy még inkább teába csepegtetve a legkényelmesebb a fogyasztása. Vigyáznunk kell azonban, hogy 40 fokosnál ne legyen forróbb az ital, mert e határ fölött a C-vitamin szétesik és elveszti hatását.

Tippek nátha ellen

Amit érezzük, hogy rossz a közérzetünk igyunk sok vizet, gyümölcslét, hogy hidratálódjunk. Gargalizáljunk sós vízzel! Ez gyulladáscsökkentő hatású, és tisztítja a torkot, a nyálkahártyákat. Amint az orr kezdeti bedugulását érzékeljük, használjunk sótartalmú orrspray-t. A jó öreg méz is mindig segít. Egy-két kanállal együnk belőle, vagy keverjük teába.

Ha lehet, kerüljük a munkát. Ha pihenünk, a szervezet könnyebben megküzd a vírussal. Az egészséges étkezés is segíthet, amely fenntartja az erős immunrendszert. Fehérjedús húsokat fogyasszunk, halat, babot, teljes kiőrlésű gabonát, barna rizst.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.